Novetats de primavera

Aquest mes de maig organitzem tres actes molt diversos sobre els llibres que acabem de publicar. No només són d’una qualitat altíssima, sinó que també són un bon reflex del que pretenem des de L’Avenç: literatura, història, actualitat, cultura... Hi esteu tots convidats!

> Dimarts 17. Homenatge a Pierre Vilar, amb Josep Fontana
> Dilluns 23. Un vespre amb Txèkhov, amb Margarida Casacuberta i Pep Tosar
> Dimarts 24. Les ciutats invisibles a La Mina, amb Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, i Joan Callau, alcalde de Sant Adrià de Besòs

Les lliçons d’història. El jove Pierre Vilar, 1924-1939 - Rosa Congost

Nemi

Les ciutats invisibles. Viatge a la Catalunya metropolitana - Marc Andreu

HOMENATGE A PIERRE VILAR

Pierre Vilar ha estat, a Catalunya, un dels historiadors més influents i un dels qui ha aportat una visió més consistent de la seva realitat històrica. Amb l’ajut d’una rica i inèdita correspondència, el llibre Les lliçons d'història. El jove Pierre Vilar (1924-1939) ressegueix tant la seva formació com a historiador a París, com el seu decisiu contacte amb Catalunya en el període que va de la Dictadura de Primo de Rivera fins al final de la Guerra Civil.

Presentació del llibre

Dimarts 17 de maig de 2016 a les 19 h. a la Capella de Santa Àgata. Intervindran Josep Fontana, historiador, Josep M. Muñoz, editor del llibre, Joan Roca, director del MUHBA i Rosa Congost, l’autora del llibre.

linia2

UN VESPRE AMB TXÈKHOV

A La vida de Txèkhov, aquesta biografia, precisa i íntima, l’autor de L’hort dels cirerers es desvela en tota la seva veritat, amb els seus sofriments i les seves esperances. No és cap atzar que, de tots els grans escriptors russos, aquell amb qui s’identifica més Irène Némirovsky sigui amb Txèkhov.

Un vespre amb Txèkhov

A propòsit de l’estrena de Qui bones obres farà, de Pep Tosar, inspirada en l’obra de Txèkhov, al TNC, i de la publicació de La vida de Txèkhov, d’Irène Némirosky, us convidem a una vetllada sobre l’escriptor rus. Intervindran Margarida Casacuberta, traductora del llibre, i l’actor i director teatral Pep Tosar.

L’acte tindrà lloc dilluns 23 de maig a les 19.30h. a la llibreria Nollegiu. (Pons i Subirà, 3, 08005 Barcelona)

linia2

LES CIUTATS INVISIBLES

Les ciutats invisibles. Viatge a la Catalunya metropolitana recull en un sol volum els reportatges que l'historiador i periodista Marc Andreu va anar publicant a L'Avenç l'any passat, ara amb un pròleg del periodista Jordi Évole.

«Per a mi al barri hi ha les millors històries, les més amagades, aquelles que normalment el poder vol ficar sota la catifa perquè l’incomoden, perquè l’avergonyeixen. [...] Les coses han canviat, però tampoc no tant. En molts casos, les ganes de mirar cap a un altre lloc es mantenen intactes.» (Del pròleg de Jordi Évole).

Presentació del llibre

Justament en la data en què se celebra el primer aniversari de les eleccions municipals, proposem posar el focus sobre els municipis revisitats en els reportatges des d'un dels seus epicentres, el barri de La Mina de Sant Adrià de Besòs.

L'acte tindrà lloc dimarts 24 de maig a les 19h a la Biblioteca Font de La Mina de Sant Adrià de Besòs (Ponent, 1-5) Metro: L4 Besòs Mar Tram: T6 La Mina

Intervindran Josep M. Muñoz, editor del llibre; Marc Andreu, autor; Ada Colau, Alcaldessa de Barcelona; i Joan Callau, Alcalde de Sant Adrià de Besòs.