El número de primavera d'Els Marges ja la venda / L'AVENÇ RECOMANA / Inici - L'Avenç

El número de primavera d'Els Marges ja la venda

Redacció L'Avenç

dimecres, 27 de juny del 2018

Els Marges 115 - Primavera de 2018

Aquest nou número de Els Marges s’obre amb un article en què Roser Casamayor s’aproxima al motiu del riure en el poemari Les dones i els die s, de Gabriel Ferrater, a través de l’anàlisi aprofundida dels trenta poemes en què apareix aquest motiu recurrent. [+]

El següent estudi, elaborat per Joan Costa, presenta una sèrie de reflexions a propòsit de la Gramàtica de la llengua catalana i l’ Ortografia catalana , les dues obres normatives d’aparició més recent que, juntament amb el Diccionari de la llengua catalana , formen el que s’ha anomenat la nova tríada normativa de l’Institut d’Estudis Catalans . El darrer article de la secció «Estudis» el devem a Moisès Llopis i Jaume Subirana. Tracta del seguit d’iniciatives culturals que Francesc Trabal va liderar des de l’exili xilè i aporta dades inèdites sobre les relacions que Trabal va establir amb el PEN Club de Xile i sobre l’editorial de literatura infantil Rapa Nui. A la secció «Cartes i documents», es pot llegir un relat inèdit de Jesús Moncada, «L’eternitat», acompanyat d’una introducció en què Artur Garcia Fuster explica el procés de descoberta d’aquest conte i el contextualitza en el conjunt de l’obra moncadiana. Tot seguit, Albert Ventura dona a conèixer una sèrie de cartes adreçades per Vicenç Riera Llorca a Joan Triadú, datades entre 1952 i 1987, tant des de l’exili mexicà com des de Catalunya, després del seu retorn, el 1969. El número es tanca amb la secció habitual de ressenyes.

Podeu consultar el sumari i accedir als continguts aquí . Us recordem que la revista es distribueix a llibreries i la podeu comprar en paper aquí , o bé en la versió digital aquí i aquí . Si us hi voleu subscriure, per només 33 € l'any, cliqueu aquí i la rebreu puntualment a casa vostra a més d'estalviar-vos temps i diners.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.