Estrenem una nova col·lecció de llibres: L'ACCENT

Després d'arribar als 100 títols publicats en les sèries Assaig i Literatures, L'Avenç inicia aquest mes de març de 2020 una nova col·lecció: L'ACCENT.

L'ACCENT és una nova col·lecció de llibres de narrativa, en format breu i mida petita, tant d'autors catalans com de textos traduïts, que comparteixen la característica d'estar escrits en primera persona i tenir un caire memorialístic. S'hi recuperaran títols ja publicats amb anterioritat per L'Avenç, i d'altres seran inèdits. Tots ells estan units pel mateix fil roig, la memòria personal entesa com una forma de construcció de la memòria col·lectiva.

Els tres primers títols de L'ACCENT són:

pinyols

Emili ManzanoPINYOLS D'AUBERCOC
Amb un exuberant domini de la llengua dialectal i una prodigiosa sensibilitat, l'autor escriu la crònica de la seva educació sentimental amb el rerefons de la transformació de Mallorca pel boom turístic. Aquesta petita joia que va inaugurar la col·lecció d'Els Llibres de L'Avenç el 2007 va significar el portentós debut literari de l'autor, que l'ha revisat per aquesta edició.

infelicitat

Peter Handke (traducció de Marta Pera Cucurell)
INFELICITAT PERFECTA

Després del suïcidi de la seva mare, Handke s'asseu a posar per escrit allò que sap, o que creu que sap, sobre ella. En surt un llibre auster, escrupolós i profundament commovedor, un dels punts més alts de l'obra de l'escriptor guardonat amb el premi Nobel de Literatura el 2019. Clou el llibre un epíleg de l'escriptora catalana d'origen eslovè Simona Škrabec.

invisibles

Joan-Lluís Lluís
ELS INVISIBLES

Nascut al Rosselló, i educat a l'escola francesa, l'autor va optar, en paral·lel a un procés d'autoafirmació personal, per fer del català la seva llengua literària. El llibre explica el retrobament ideològic i sentimental amb una llengua que, a la Catalunya del Nord, s'ha volgut invisibilitzar. Els invisibles va néixer el 2018 en els escrits mensuals de l'autor com a escriptor convidat a la revista L'Avenç.

Emili Manzano, Pinyols d'aubercoc, Peter Handke, Infelicitat perfecta, Simona Škrabec, Joan-Lluís Lluís, Els invisibles, L'Accent