Els Llibres de L'Avenç

L'Avenç és una editorial que conjuga literatura i assaig, memòria personal i memòria col·lectiva, reconstrucció del passat i mirada sobre el present.

> La sèrie Literatures, amb la memòria com a eix, combina l’edició d’autors catalans contemporanis amb la recuperació de clàssics de la literatura catalana i europea dels segles XIX i XX.

> La sèrie Assaig dedica un atenció especial a la història contemporània de Catalunya, des d’aproximacions i vessants diferents, amb un especial èmfasi en períodes com la guerra civil i l’exili republicà, l’antifranquisme i la transició democràtica.

> L'Accent és una col·lecció de llibres de narrativa, en format breu i mida petita, tant d’autors catalans com de textos traduïts, que comparteixen la característica d’estar escrits en primera persona i tenir un caire memorialístic. S’hi recuperaran títols ja publicats amb anterioritat per L’Avenç, i d’altres seran inèdits. Tots ells estan units pel mateix fil roig, la memòria personal entesa com una forma de construcció de la memòria col·lectiva.

"Els Llibres de L'Avenç", col·lecció iniciada el 2007, ha publicat ja més de 100 títols, i els seus autors han obtingut premis com la Lletra d’Or (J.D. Bezsonoff), el de la crítica de Serra d’Or (Molinero-Ysàs) i el Ciutat de Barcelona (Domingo i Andreu). Podeu consultar el nostre catàleg clicant aquí. Visiteu també el web Els Llibres de L'Avenç, amb tot el catàleg i continguts extres.


Darreres publicacions
Cuixa refugi i exili_Jordi Tomàs
Cuixà, exili i refugi. Un testimoni al peu del Canigó (1965-1985)

Jordi Tomàs

La història coral dels monjos de Sant Miquel de Cuixà a partir de 120 testimonis que expliquen què va suposar la “refundació” del monestir el 1965 per a la religió, la cultura i la societat catalanes en un moment de canvi.

Preu 25 €

Un plat d'ecudella_Joan de Déu Domènech
Un plat d’escudella

Joan de Déu Domènech

Amb Emili Vilanova entrem a cafès i fondes, i sabem com es menjava a les cases de la Barcelona de finals del segle XIX. Amb ell veiem també la Barcelona del seu temps, perquè una cuina explica una ciutat i la seva gent.

Preu 17 €

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.