Aquesta setmana arrenca la 6a edició del MOT

Redacció L'Avenç

diumenge, 24 de març del 2019

MOT 2019

Aquest dijous arrenca la sisena edició del Festival MOT de Literatura, el primer cap de setmana a la seu d'Olot (28-31/3) i el següent a Girona (4-6/4). L'edició d'enguany, comissariada per Manuel Forcano, està dedicada a les literatures de la Mediterrània. [+]

Sota el títol "La Mediterrània, un mar de pàgines", el festival convoca un cop més un munt d'escriptors del país i de les quatre ribes de la Mediterrània per posar-la al centre d'un espai de comunicacions. Com afirma el comissari del MOT: "al llarg dels segles les seves aigües han estat pont de llengües, alfabets, religions, idees, dades, coneixements, obres i persones que han configurat el paisatge històric, social i cultural nostre i dels nostres veïns en les seves quatre ribes, la del nord, la del sud, la de l’est i la de l’oest. En aquesta cruïlla d’illes i costes, no sempre els intercanvis han estat pacífics: grans batalles, dissensions i conflictes han separat i incomunicat les ribes, les han enfrontades i les han convertit, en molts aspectes, en perfectes desconegudes, per molt que les maneres de fer, de sentir, de menjar, de viure i de fabular siguin les mateixes i, sense ser-ne conscients, compartim més del que creiem. Cal recuperar la consciència de pertànyer a una mateixa joie de vivre, a una rica tradició cultural comuna i multisecular que els autors d’abans i d’ara demostren contínuament en les seves obres."

El festival comença dijous 28 a les 18h a Olot amb una conversa sobre "Paisatges mitificats", en què hi participaran els escriptors Cristina Masanés, Josep Piera i Adrià Pujol, que ha publicat amb nosaltres Els barcelonins i la seva multipremiada versió de L'Eclipsi, de Georges Perec.

Dels 39 autors convidats, 9 d'ells són estrangers: Andrea Marcolongo, Michela Murgia, Marcello Fois, Ivan Jablonka, Ersi Sotiropulu, Mazen Maarouf, Mahi Binebine, i Mircea Cartarescu i Burhan Sonmez, tots dos publicats en català a Periscopi.

INFORMACIÓ:

MOT OLOT. Del 28 al 31 de març (Sala El Torín, Roser, 13, Olot).

MOT GIRONA. Del 4 al 6 d'abril (Biblioteca Carles Rahola, c/ Emili Grahit, 4-6, Girona).

Podeu consultar el programa complet aquí. Nosaltres anirem fent recomanacions concretes a través del nostre canal de Twitter.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.