Concurs de Relats Ploma 4 gats

Redacció L'Avenç

dimecres, 24 de abril del 2019

Concurs_4_gats

L’Avenç col·labora en aquesta 5a edició del Concurs de Relats Ploma 4 gats. Podeu presentar els vostres relats inèdits, d’entre 2.000 i 3.000 caràcters, amb gènere i estil lliure, de ficció o no-ficció fins al dia 19 de maig de 2019. Hi ha dues categories, persones d’entre 18 i 30 anys i persones de més de 30 anys, i podeu guanyar diversos premis i, si resulteu guanyadors, veure’ls publicats a la revista L’Avenç. [+]

Els diversos premis inclouen un curs a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, la publicació dels relats guanyadors a la revista L'Avenç, entrades dobles per a una òpera al Gran Teatre del Liceu, lots de llibres de la Llibreria Laie, sopars per a dues persones al Els 4 Gats i lots de revistes i subscripcions a través de l'APPEC. Hi ha dues categories, persones d’entre 18 i 30 anys i persones de més de 30 anys.

L'actual revista L'Avenç neix a Barcelona l'any 1977, però amb un precedent històric de la revista del mateix nom de finals del segle XIX, i que de la mà, entre d'altres, de Ramon Casas, va representar l'esperit modernista i innovador de l'època i d'una Barcelona creixent i en constant ebullició. De manera que per l'edició d'enguany, es tracta de crear aquesta sinergia entre dues entitats emblemàtiques: d'una banda la revista L'Avenç, d'altra banda el restaurant 4 Gats, ambdues unides pel vincle del modernisme i pel gran creador Ramon Casas.

Els textos, en català o en castellà, cal entregar-los en format Word o PDF, amb una extensió d'entre 2.000 i 3.000 caràcters (amb espais) i cal escriure'ls en lletra "Arial", mida 12. Gènere i estil lliure, de ficció o no-ficció.

La iniciativa neix arran de la publicació del primer número de la revista Pèl & Ploma l'any 1899 i seguint el que ja havia fet Rodolphe Salis a Le Chat Noir de Paris, inspirador principal de moltes de les iniciatives d'en Pere Romeu, gerent de la taverna modernista Els 4 Gats. Romeu va iniciar aquest projecte per donar cabuda a la publicació dels textos premiats -i alguns de no premiats- en el certamen literari que havia convocat. Hi va publicar treballs del certamen que van continuar en el segon numero i, encara, en els següents. Setmana a setmana, la revista va reproduir dibuixos dels artistes que es movien pel local: Rusiñol, Mir, Pitchot, Nonell, Regoyos, Gosé, Opisso, Riquer..., i també textos d'aquells escriptors que hi tenien alguna relació: Joan Maragall, Apel·les Mestres, Pons i Massaveu, Enric de Fuentes, Pompeu Gener, el mateix Rusiñol i fins i tot Eugeni d'Ors entre d'altres.

CONSULTEU LES BASES

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.