El febrer a L'Avenç

Redacció L'Avenç

diumenge, 03 de febrer del 2019

Portada-febrerok

En el número de febrer de L’Avenç, el tema de coberta està dedicat a l'article que signen Glòria Bosch i Susanna Portell en què reviuen, a través de la correspondència, la relació de la pintora polonesa Mela Muter amb el poeta Rilke i també amb l’activista Raymond Lefebvre. [+]

Joan Bosch i Adrià Vázquez valoren l’estudi i restauració d’un extraordinari conjunt pictòric, de finals del segle XVI o principis del XVII, conservat a la Seu d’Urgell. I Lluís Quintana analitza com el Valle de los Caídos, un monument construït a la immediata postguerra per legitimar el franquisme, ha fracassat com a “lloc de memòria” col·lectiu.

L’entrevista del mes és amb Luisa Elena Delgado, catedràtica de Literatura, Teoria Crítica i Estudis de Gènere de la Universitat d’Illinois (Urbana-Champaign), on dirigeix l’Escola de Literatures, Cultures i Lingüística, coicidint amb la seva estada recent a Barcelona, on va prendre part en la trobada “Catalunya-Espanya: què ens ha passat?”, organitzada al novembre passat per l’Escola Europea d’Humanitats sota la direcció de Joep Ramoneda i Josep M. Muñoz.

Al bloc de ressenyes culturals, Vicenç Pagès escriu sobre Baudelaire, Àngel Quintana sobre Godard i Joaquim Rabaseda sobre l’ús de la música de Wagner al cinema de guerra. Raül Garrigasait obre el número amb el segon lliurament sobre el “país barroc” on va néixer i Jordi Puntí el tanca amb un apunt sobre la literaturització del fenomen dels narcotraficants mexicans.

Podeu consultar el sumari i accedir als continguts aquí. Us recordem que la revista es distribueix a quioscos i llibreries i la podeu comprar en paper aquí, o bé en la versió digital aquí i aquí. Si us hi voleu subscriure, per només 60 € l'any, cliqueu aquí i la rebreu puntualment a casa vostra cada inici de mes, a més d'estalviar-vos temps i diners, juntament amb els suplements.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.