El gener a 'L'Avenç'

Redacció L'Avenç

dilluns, 07 de gener del 2019

portada-453

En el número de gener de L'Avenç, el món de l’art és protagonista. Joaquim Nadal i Gemma Domènech reconstrueixen, amb testimonis inèdits, el pas cap a França d’algunes de les peces més emblemàtiques de l’art català, el febrer del 1939. [+]

Fèlix Fanés rememora un episodi rellevant de la guerra freda als Estats Units, en què es veuen implicats el físic nuclear J. Robert Oppenheimer i el poc conegut Haakon Chevalier, traductor de Dalí a l’anglès. L’entrevista del mes és amb Quico Pi de la Serra, coincidint amb l’exposició de les seves guitarres al Museu de la Música de Barcelona. Vicenç Pagès celebra la reedició de l’últim gran llibre de W.G. Sebald, Austerlitz. Simona Škrabec rellegeix els retrats literaris de J.M. Castellet, ara reeditats, i qüestiona el paper que hi fan les dones. Imma Merino es pregunta pel llegat de Bernardo Bertolucci, arran de la desaparició del cineasta italià. Raül Garrigasait, l’autor d’Els estranys, és l’escriptor convidat enguany per L’Avenç a escriure la sèrie anual de relats, amb una evocació del seu "país barroc".

Podeu consultar el sumari i accedir als continguts aquí. Us recordem que la revista es distribueix a quioscos i llibreries i la podeu comprar en paper aquí, o bé en la versió digital aquí i aquí. Si us hi voleu subscriure, per només 60 € l'any, cliqueu aquí i la rebreu puntualment a casa vostra cada inici de mes, a més d'estalviar-vos temps i diners, juntament amb els suplements.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.