Els tres primers llibres del 2019 a L'Avenç

Redacció L'Avenç

dijous, 17 de gener del 2019

logollibreslavenc_300

A L'Avenç ja tenim a punt els primers títols del 2019. Febrer i març portaran a les llibreries tres novetats editorials, dues de ficció i una de no ficció: La follia d'Almayer, de Joseph Conrad (trad. Josep M. Muñoz), Torno del bosc amb les mans tenyides, de Simona Škrabec, i l'assaig Perseguint la llibertat. La construcció de l’espai socialista a Catalunya (1945-1982), de Jaume Muñoz Jofre. [+]

Ja queda ben poc per què podeu gaudir de la lectura d'aquestes tres novetats editorials, a la vostra disposició en les llibreries. Aquí teniu les primeres pistes...

coberta_follia_almayer

La follia d’Almayer
Joseph Conrad
Traducció Josep M. Muñoz

En una zona remota de l’illa de Borneo el comerciant d’origen holandès Kaspar Almayer, casat amb una dona malaia que havia estat capturada en un vaixell pirata, somia amb marxar cap a Europa amb la seva filla Nina, però el seu projecte es veu frustrat quan ella s'enamora d’un nadiu, fill d'un poderós rajà. Conrad hi retrata un món, el dels mars del Sud, que havia conegut en la seva etapa a la Marina Mercant britànica, però al mateix temps hi qüestiona l’actuació dels colonitzadors europeus, de manera que en mostra la seva fortalesa com a debilitat, els seus somnis com a follia. Aquesta va ser la seva primera novel·la, escrita el 1895.

A les llibreries el 14 de febrer.

coberta simona skrabec_alta_res

Torno del bosc amb les mans tenyides
Simona Škrabec

A manera de petits relats, fruit dels seus viatges per tot el món, i amb la saviesa de qui fa molts anys que es dedica a analitzar la literatura, Simona Škrabec recull en el llibre les seves impressions, reflexions i sensacions. Un meravellós mostrari de postals literàries on la natura desperta els sentiments, les escenes quotidianes evoquen records i olors, les sensacions conflueixen en paisatges presents tenyits de melangia i on afloren experiències personals de l’autora que parlen de pèrdua, d’identitat, de desarrelament. Škrabec emprèn el viatge com a recerca i no com a retorn: “faig tots aquests viatges, però cap no em porta a casa”.


A les llibreries el 14 de febrer.

portada Jaume Muñoz2_alta_res

Perseguint la llibertat
La construcció de l’espai socialista a Catalunya
(1945-1982)
Jaume Muñoz Jofre

Assaig d’història que ressegueix la construcció de l’espai socialista a Catalunya. “Aquesta obra ofereix un recorregut complet i ben estructurat per les diferents fases per les quals va passar el socialisme català des de la postguerra, quan era un grup minoritari i aïllat que pugnava per constituir un espai propi, fins a l’espectacular èxit electoral de les candidatures socialistes el 28 d’octubre de 1982. [...] La seva lectura és suggeridora de qüestions de gran importància, donat que ens fa pensar no sols en la Catalunya i els socialistes de fa uns 30 o 40 anys, sinó també en la situació política actual”. (del pròleg de Borja de Riquer)

A les llibreries el 7 de març.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.