Ens agrada l'abril

Redacció L'Avenç

dilluns, 01 de abril del 2019

L'Avenç 456 - abril 2019

La coberta del número d'abril de L’Avenç és especial com ho és el número en un mes especialment dedicat als llibres. Amb una coberta i contracoberta il·lustrades amb una obra de l’artista Isabel Banal, L’Avenç d’aquest mes incideix en aspectes de la història de la cultura, començant per l’entrevista amb l’estudiós del cinema i el còmic Román Gubern, i seguint per l’article on Victoria Combalia documenta amb precisió l’estada a Barcelona l’any 1933 de la fotògrafa Dora Maar, futura amant de Picasso, i l’obra que hi va fer. [+]

Oriol Nel·lo acara l’obra de dos autors que han estat fonamentals a l’hora de pensar la ciutat industrial, Friedrich Engels a partir de l’experiència de Manchester i Ildefons Cerdà amb els seus plans de reforma a la Barcelona de mitjan segle XIX. Claus Leggewie fa un estat de la qüestió sobre la unificació d’Alemanya, trenta anys després. En el bloc de l’opinió, trobem les reflexions de Jacint Jordana sobre la tradició centralista d’Espanya, d’Andreu Mayayo sobre el declivi dels estudis d’història a la universitat i de Lola Badia sobre la relació entre química i literatura. En el bloc de ressenyes culturals, Simona Škrabec escriu sobre Maria Barbal, Susanna Portell sobre Max Beckmann i Imma Merino sobre Alfonso Cuarón i ‘Roma’.

Podeu consultar el sumari i accedir als continguts aquí. Us recordem que la revista es distribueix a quioscos i llibreries i la podeu comprar en paper aquí, o bé en la versió digital aquí i aquí. Si us hi voleu subscriure, per només 60 € l'any, cliqueu aquí i la rebreu puntualment a casa vostra cada inici de mes, a més d'estalviar-vos temps i diners, juntament amb els suplements.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.