Guinovart, a la Fundació Vilacasas

Redacció L'Avenç

dijous, 09 de maig del 2019

Guinovart2

L'Any Guinovart posa punt i final a la seva programació als Espais Volart de la Fundació Vila Casas, amb la mostra La realitat transformada, dedicada a aquest artista complet i polièdric. [+]

Deu anys després de la seva mort, L'obra de Josep Guinovart (Barcelona 1927-2007) continua sent avui dia de rabiosa actualitat. Així es pot veure clarament en aquesta exposició, comissariada per Llucià Homs, que pretén aportar noves mirades sobre el discurs plàstic de l’artista.

L’exposició proposa diferents apartats, tots amb un eix conceptual comú basat en el viatge de l’artista, a través de les seves obres, des d’allò més local i primigeni fins al més universal i infinit. I posa l'èmfasi en la capacitat de l’artista per transformar la realitat i alhora reinventar-se constantment.

Tot i que no es presenta com una retrospectiva, compta amb algunes de les peces més significatives de les diferents etapes de tota la trajectòria de l’artista. Així mateix el recorregut, que no és lineal en el temps, s’endinsa pel frondós bosc de la creació de l’artista, i avança per temes, tècniques, èpoques i matèries per explicar, en un instant final, l’extraordinària coherència d’aquest artista clau de l’avantguarda plàstica catalana de la segona meitat del segle xx.

MÉS INFORMACIÓ

Lloc: Espais Volart. Fundació Vila Casas

C/ Àusias March, 22. Pral. 08010 Barcelona

Dates: fins el 19 de maig

Horari: De dimarts a dissabte, d'11.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.30 h. Diumenges, d'11.00 a 14.00 h.

Preu: 5 €

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.