Març a L'Avenç

Redacció L'Avenç

diumenge, 03 de març del 2019

L'Avenç 455 - març 2019

En el número de març de L’Avenç, el tema de coberta està dedicat a l'article que signen Cèlia Cañellas i Rosa Toran sobre la celebració del 8 de març de l’any 1936 a Madrid i Barcelona, que va ser promoguda des dels àmbits polítics republicans, socialistes i comunistes. Als dos anys següents, 1937 i 1938, la commemoració serà convocada més directament des de les formacions femenines en l’òrbita del comunisme, amb la voluntat de crear un moviment transversal que vertebrés dones de diferents idearis en la lluita antifeixista. [+]

El 80è aniversari de la fi de la Guerra Civil espanyola és doblement rememorat en aquest nou número de “L’Avenç” amb un article, de Cèlia Cañellas i Rosa Toran, sobre la celebració a Barcelona del Dia de la Dona Treballadora entre 1936 i 1938, i amb la recuperació, per part de Maria Ojuel, d’un testimoni de primera mà de l’èxode republicà de 1939, el d’una responsable de l’Ajuda Suïssa als infants. Publiquem també un avançament del llibre que l’historiador Jaume Muñoz Jofre ha dedicat a la construcció de l’espai socialista a Catalunya que culmina amb la fundació del PSC l’any 1978. Pel que fa al bloc cultural, Lluís Muntada ressenya el darrer llibre de Josep Pedrals, Joan Todó analitza la recuperació de la novel·lista Ursula Le Guin, i Susanna Portell visita l’exposició sobre la vida artística d’Albert Ràfols Casamada i Maria Girona.

Podeu consultar el sumari i accedir als continguts aquí. Us recordem que la revista es distribueix a quioscos i llibreries i la podeu comprar en paper aquí, o bé en la versió digital aquí i aquí. Si us hi voleu subscriure, per només 60 € l'any, cliqueu aquí i la rebreu puntualment a casa vostra cada inici de mes, a més d'estalviar-vos temps i diners, juntament amb els suplements.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.