Marxem uns dies de vacances però amb els llibres de la represa a punt!

Redacció L'Avenç

dimecres, 24 de juliol del 2019

4tardor

Marxem uns dies de vacances però amb els llibres de la represa a punt. Aquesta tardor us proposem quatre títols amb la nostra vocació habitual per la literatura i la memòria, amb veus narratives que ens fan alçar la mirada i ampliar horitzons, que aposten pel debat cultural i el patrimoni literari. Voleu saber-ne més? [+]

Portada_Bezsonoff_Set_Vides

Les set vides d’un gat rus
Joan-Daniel Bezsonoff

Les set vides d’un gat rus recupera, en un sol volum, la celebrada trilogia de memòries de joventut de l’escriptor: Una educació francesa, Les meues universitats i El fill del coronel. Una nova edició, revisada i ampliada, que dona unitat de sentit al conjunt de l’obra i la fa créixer, alhora que incorpora un colofó de luxe, La javanesa, un relat inèdit d’amour fou.

>> Sèrie Literatures. A la venda el 5 de setembre.

 

Portada_Muñoz_Vertigen

El vertigen dels dies. Notes per a un dietari
Gustau Muñoz

Aquest dietari s’interroga sobre el present en clau històrica i sobre el passat en clau de present. Amb el teló de fons del trajecte accidentat del País Valencià en les últimes dècades, aquestes notes tenen un abast d’indagació col·lectiva, en el terreny polític i social, però també tenen un sentit d’indagació personal, amb un visible component autobiogràfic.

>> Sèrie Literatures. A la venda el 5 de setembre.

 

Portada_Debat

Debat sobre [la] cultura catalana
Josep M. Castellet, Josep Ferrater Mora, Joan Fuster, Joaquim Molas i Baltasar Porcel

L’estiu del 1967, cinc destacats intel·lectuals del moment es troben per debatre sobre la cultura. El debat, que és transcrit llavors però que ha romàs inèdit fins ara, gira entorn de les qüestions següents: “l’intel·lectual i la cultura”, “llengua i cultura”, les realitats distintes del Principat, les Illes i el País Valencià, els problemes culturals dins l'Estat espanyol i la projecció de la cultura, tant dins del propi país com fora. Cinquanta anys després d’aquell debat, i en un context social, econòmic i polític marcadament diferent, la vigència i la necessitat d’examinar els temes plantejats en aquelles sessions segueix sent d’un interès i d’una actualitat indubtables per a una cultura que s’ha seguit definint a si mateixa com a “singular i universal”.

>> Sèrie Assaig. A la venda el 10 d'octubre.

 

Portada_Victor

Víctor Català, l’escriptora emmascarada
Margarida Casacuberta

Quan l’any 1966 mor Víctor Català, Solitud és considerada la novel·la més important de la literatura catalana del segle XX. Aquest assaig desvela la manera com Caterina Albert va dedicar tota la seva vida d’escriptora a construir la seva gran obra —Víctor Català— i a assegurar l’existència d’un públic per a la literatura catalana.

>> Sèrie Assaig. A la venda el 10 d'octubre.

 

Del 6 al 15 de setembre ens trobareu a la caseta 14-15 de La Setmana amb els companys de Llegir en Català i al quiosc de revistes de l’Appec, com cada any.

Bon estiu!

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.