Per una solució política per Catalunya

Redacció L'Avenç

diumenge, 13 de octubre del 2019

MANIFEST D'EDITORS I DIGITALS DE L'APPEC

Davant la sentència condemnatòria que el Tribunal Suprem acaba de dictar sobre els líders i activistes catalans, els editors de revistes i mitjans digitals reunits a l’APPEC ens veiem obligats a alçar la veu per denunciar una situació injusta que no fa més que empitjorar la situació del país i allunyar-nos de la resolució del conflicte. [segueix]

Volem manifestar el nostre rebuig explícit a l’estratègia de l’Estat d’abordar un problema polític únicament amb accions judicials. Les persones condemnades han patit una presó preventiva injusta i desproporcionada i, la sentència que ara cau sobre ells i les seves famílies es basa en un relat allunyat de la realitat sense cap argumentació basada en els fets, car no s’ha pogut demostrar que hi hagi hagut violència. Cap raó d’Estat justifica l’ús de la Justícia amb finalitats polítiques. No podem permetre que la injustícia s’imposi.

Ara més que mai reclamem el respecte dels drets fonamentals d’expressió, reunió, manifestació i participació política i ens posem al costat dels nostres líders polítics i activistes, de les institucions i de la societat catalana. Els mitjans de comunicació catalans reiterem el compromís en favor d’un clima de diàleg, constructiu, per la construcció d’un acord, d’una proposta d’amplis consensos de país.
El conflicte català només pot trobar un camí de solució des de la negociació i el diàleg. Perseguir i castigar la dissidència –sobretot quan és absolutament pacífica– mai no pot servir per trobar una solució estable i duradora. El primer pas per aconseguir un acord haurà de passar necessàriament per la llibertat d’aquelles persones que no van fer cap acció violenta per intentar assolir un objectiu polític legítim i democràtic. Els mitjans de comunicació catalans reiterem el compromís en favor d’un clima de diàleg per a la consecució d’un acord basat en una proposta d’amplis consensos de país.

Instem a totes les forces polítiques catalanes i espanyoles a cercar i trobar una solució viable que permeti la llibertat de les persones empresonades i que torni el conflicte a l’àmbit exclusiu de la política. El diàleg i la negociació polítics són l’únic camí cap a una superació definitiva del conflicte, que respecti els drets humans, civils i polítics de tots els involucrats.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.