Una exposició al Castell de Montjuïc convida a reflexionar sobre la llibertat

Redacció L'Avenç

dissabte, 09 de març del 2019

cartell-Cercant-la-llibertat

El Castell de Montjuïc acull l’exposició temporal Cercant la llibertat: 1968-2019. La mostra, que es pot veure fins al 31 de març del 2019, aprofundeix en el missatge de les protestes estudiantils de 1968 a Ljubljana, Varsòvia i Barcelona. [+]

Ha canviat la recerca de la llibertat en els darrers 50 anys? Aquesta és la pregunta plantejada per aquesta exposició. I com a resposta proposa una anàlisi d’imatges de les protestes estudiantils a tot Europa; una juxtaposició d’instantànies de 1968 a unes altres seleccionades en un concurs recent d’Instagram, en el qual han participat estudiants de tot el món, i a una col·lecció de testimonis d’activistes estudiantils. Una invitació a la reflexió a partir d'un material format per 31 fotografies de fons catalans, espanyols, eslovens i polonesos, a més de reproduccions de diaris, pancartes i un document audiovisual que recull algunes de les manifestacions de l’època en els tres territoris.

L’exposició s’ha realitzat en el marc del projecte internacional In Search of Freedom: 1968 – 2018, liderat per l’editorial Beletrina en col·laboració amb el Museu Nacional d’Història Contemporània de Ljubljana, The History Meeting House de Varsòvia i l’EUROM; i té el suport del programa Europe for Citizens de la Comissió Europea. El projecte se centra en la comprensió del missatge de les protestes estudiantils de 1968 per promoure, d’una banda, la importància de la memòria i, d’altra banda, una societat civil animada i independent en la configuració de la democràcia.

En aquest marc, Cercant la llibertat: 1968-2019 esdevé una reflexió sobre la recerca de la llibertat en el darrer mig segle.

MÉS INFORMACIÓ:

Dates: Fins al 31 de març del 2019

Lloc: Castell de Montjuïc

Horari: de 10 a 17.55 hores

Preu: GratuÏta. Inclosa en el preu de la entrada al Castell

Recomanada: A partir de 12 anys

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.