QUINA MENA DE PAÍS VOLEM?

Redacció L'Avenç

dilluns, 07 de desembre del 2020

Cent pàgines de L'Avenç per respondre a la pregunta "Quina mena de país volem?"

Divendres 11 de desembre, a les 19h, Josep M. Muñoz conversarà amb dos dels autors del número especial de desembre, Andreu Domingo i Simona Škrabec, a la Fàbrica Lehmann de Barcelona (inscripció imprescindible aquí per aforament limitat). La conversa també s'emetrà en streaming des del canal de YouTube de L'Avenç. [+]

L'AVENÇ acaba l'any 2020, marcat per la pandèmia de la Covid-19, amb un número amb més pàgines i més col·laboracions que mai i que planteja la pregunta "Quina mena de país volem?". Més enllà de les incerteses actuals sobre l'evolució de l'epidèmia, la recuperació econòmica i la reparació del teixit social, el número parteix de la idea que, d'aquesta crisi, en sortirem amb la seguretat que hem de construir un món diferent a aquell sobre el qual ha impactat la pandèmia. Les conseqüències d'aquesta crisi sanitària però també social se sumen a les de crisi financera anterior, que ens havia deixat un clima de precarietat generalitzada, fruit d'una devaluació interna i d'una retallada del sistema públic. En aquest context, pensem que més que preguntar-nos "com serà el futur que ens espera després de la crisi?", serà sens dubte més útil, pertinent i necessari afirmar "com volem que sigui el nostre futur".

En el cas de Catalunya, la mala situació econòmica, amb uns índexs de pobresa i d'exclusió importants, el malestar social i la inestabilitat política dels últims anys ha afegit molta sensació de provisionalitat a la precarietat general que compartim amb tantes altres societats. A tota aquesta sèrie d'interrogants, esbossats en el text introductori de Josep M. Muñoz, tracten de respondre les aportacions de David Fernández, Mercè Picornell, Jordi Muñoz, Mar Rosàs, Najat El Hachmi, Andreu Domingo, Simona Škrabec i Imma Merino. Un "manifest per un nou teatre" de Davide Carnevali i l'extensa entrevista a l'equip RCR Arquitectes complementen la reflexió que el número proposa. Podeu consultar el sumari complet aquí.

El número està ja a la venda als principals quioscos i llibreries i es pot comprar també fins al dia 19 amb una oferta especial del diari ARA. La versió digital està també disponible al iquiosc.cat.

També us hi podeu subscriure aquí. Per vosaltres o per regalar!

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.