Qui som

L’Avenç SL és una empresa cultural que, des de 1977, edita la revista d’història i cultura L’Avenç. També editem la revista de llengua i literatura Els Marges, llibres de col·leccions pròpies i d’encàrrec. Oferim una mirada històrica sobre l’actualitat i una contribució crítica al debat cultural del país.

Trenta anys
Des de la seva aparició, L’Avenç és una revista de divulgació i de reconstrucció crítica del passat, amb un èmfasi especial en la Catalunya contemporània, d’abans i després de la guerra.

La nostra història
El mes d’abril de 1977, a iniciativa d’un grup d’estudiants universitaris i en plena transició cap a la democràcia i l’autonomia, sortia a la llum el número 1 de L’Avenç. En la seva presentació s’hi afirmava: «En l’actual procés cap a la normalització de la cultura catalana, no hi podia faltar la publicació d’una revista d’Història, sobretot si tenim en compte que la Història ha estat un dels aspectes principals de la nostra cultura i que ha jugat un paper destacat en la nostra consolidació nacional»

El projecte cultural
L’AVENÇ és actualment una revista oberta als camps plurals i diversos de la cultura, socialment compromesa, que té la història com a arrel i element d’identitat. I una editorial que conjuga literatura i assaig, memòria personal i memòria col·lectiva, reconstrucció del passat i mirada sobre el present.

Des de gener de 2013 L'Avenç SL pertany a Núria Iceta i Josep M. Muñoz.

721,42 kB

CRONOLOGIA DE L'AVENÇ

L'Avenç, 400 números

L'Avenç: la modernització de la cultura catalana

Pàgina a LLETRA, espai virtual de literatura catalana, a l'entorn UOC.

2.093,65 kB

L'AVENÇ, 250 números. Un balanç.

Ignasi Aragay fa una anàlisi de la trajectòria de L'AVENÇ des de la seva creació el 1997.