16è Festival Nacional de Poesia

Redacció L'Avenç

dimecres, 12 de octubre del 2016

Cartell festival de poesia. © Kim Manresa

Durant set dies, del diumenge 16 al diumenge 23 d’aquest octubre, tindrà lloc el 16è Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat, organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes i l'Ajuntament, a través del Teatre-Auditori Sant Cugat. [+]

Des de l’any 2001 s’organitza a Sant Cugat una setmana dedicada a la poesia: “el Festival de Poesia de Sant Cugat”, que compta amb diverses activitats per a tots els públics entorn la poesia. L’objectiu de la iniciativa és promocionar el gènere i la creació poètica, incentivar la relació entre els creadors i donar a conèixer al públic el panorama líric del moment.

El festival, com hem dit, té una durada d’una setmana. Tanmateix, la proposta va més enllà d’aquests dies i engloba un conjunt d’activitats que s’allarga durant tot el primer trimestre a la ciutat. La programació inclou una seixantena activitats molt diverses: exposicions, recitals poètics a les llibreries, espectacles de música i poesia a les llibreries i a les galeries, tallers de poesia a les Biblioteques, poesia al carrer, after hours poètics, i poesia per a infants.

D'entre els actes organitzats destaquem:

· Diumenge 16 (18 h) al Teatre-Auditori
Inauguració del Festival amb l'espectacle ART, de Manel Camp
Homenatge a l'obra i al pensament de Ramon Llull.

· Dimarts 18 (19 h) al Cafè-Auditori
Jordi Bosch recita Pere Quart

· Dimarts 18 (21 h) al Teatre-Auditori
Santíssims poetes
Poesia contemporània i música de Carlos Santos

· Dijous 20 (21 h) al Teatre-Auditori
Nit de poesia
Direcció: Pau Carrió. Poetes: Víctor Sunyol, Mireia Vidal-Conte, Marc Granell, Biel Mesquida, Gemma Gorga, Jordi Llavina, Vinyet Panyella i Blanca-Llum Vidal.

Podeu consultar els detalls de tots els esdeveniments previstos aquí.

INFORMACIÓ:

Data: des del diumenge 16 d’octubre fins al diumenge 23 d’octubre de 2016. Activitats relacionades amb el festival fins el 15 de desembre.

Lloc: Diversos espais de Sant Cugat. L’espai on tindrà lloc cada espectacle està especificat al programa, que també inclou un mapa en què apareixen les ubicacions. Hi podeu accedir aquí.

La majoria d’activitats són gratuïtes i de lliure accés fins a ocupar l’aforament.

El programa adverteix de les que no ho són. Podeu adquirir-ne les entrades per diverses vies: www.tasantcugat.cat · Taquilles del Teatre-Auditori · Oficina de Turisme · Hotel Sant Cugat · Telèfon 93 589 12 68.

PER SABER-NE MÉS:

Article "Sant Cugat estén la mà a la poesia"(11.09.16) escrit per Clàudia Rius i publicat al diari digital de cultura Núvol.

Consulteu informació del festival a El portal de les lletres catalanes.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.