A 1 de setembre de 2017

Redacció L'Avenç

divendres, 01 de setembre del 2017

Som-hi! Comença el setembre. Comença una rentrée de llibre, a les portes de La Setmana del Llibre en català. Ja fa uns dies vam fer públic l'editorial del número de setembre, dedicat als atemptats de Barcelona i Cambrils. Ara podeu accedir ja a tots els continguts de la revista. [+]

L'Avenç de setembre

El número de setembre, encapçalat per un editorial llarg sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils, mira cap al passat republicà de la mà de Joan Safont, que exhuma un número d’una revista gràfica madrilenya que el 1933 va dedicar un número especial a descriure la realitat de Catalunya per als seus lectors. Dos textos ens avancen dues novetats editorials: Borja de Riquer escriu sobre els historiadors de la Reial Acadèmia de Bones Lletres, i Maria Campillo ens introdueix la selecció de textos de soldats catalans que escriuen des del front, a la Guerra Civil espanyola, i que sortirà publicada el mes que ve per L’Avenç amb el títol de "La Brigada del Vidre". En el Mirador cultural, Imma Merino escriu sobre la pel·lícula "Estiu 1993", de Carla Simón, una de les sorpreses més agradables del cinema català en molt de temps, i Susanna Portell ens parla de l’exposició que, al MNAC, recupera la figura i l’obra d’Ismael Smith. Jordi Puntí ens parla de l’escriptora novaiorquesa Vivian Gornick, a partir de la seva traducció al català.

Podeu consultar el sumari i accedir als continguts aquí. Us recordem que la revista es distribueix a quioscos i llibreries i la podeu comprar en paper aquí, o bé en la versió digital aquí i aquí. Si us hi voleu subscriure, per només 60 € l'any, cliqueu aquí i la rebreu puntualment a casa vostra cada inici de mes, a més d'estalviar-vos temps i diners, juntament amb els suplements.

Del 8 al 17 de setembre, una rentrée de llibre!

BezsonoffRussia

Presentem les novetats de setembre a La Setmana del Llibre en Català, a l'Avinguda de la Catedral de Barcelona: El fill del coronel, de Joan-Daniel Bezsonoff (Literatures) i Viatge a la Rússia soviètica, d’Eduard Riu-Barrera (ed.) (Assaig), junt amb un munt de propostes del nostre catàleg. Us esperem a la #caseta53 i també a la #caseta27 amb els companys de Llegir en Català i al Quiosc de revistes de l’Appec.

Dissabte 16 a les 19.30h a l’Escenari 2 us convidem especialment a la taula rodona “Biografies animals: Gats i gossos que retraten els seus amos i les seves vides”, a càrrec de Margarida Casacuberta, Jordi Fernando, Àurea Juan i Marcel Riera on parlarem, entre d'altres, és clar, de Flush, de Virginia Woolf.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.