Acte de cloenda de l’Any Llull al TNC

Redacció L'Avenç

divendres, 09 de desembre del 2016

Vinya e fenollar_Acte de cloenda

El proper dimarts 17 de desembre a partir de les 19h tindrà lloc un espectacle titulat Entre la vinya e el fenollar que, amb la participació de grans noms de l’escena, de la creació poètica contemporània catalana i de la música, servirà per celebrar la singularitat i la vigència de Ramon Llull i la seva obra set segles després de la seva mort. [+]

Entre la vinya e el fenollar, que és una producció del Teatre Nacional de Catalunya i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, constitueix la cloenda de l’Any Llull que s’ha celebrat durant el 2016 per commemorar el setè centenari de la mort del polifacètic pensador i que ha comptat amb activitats i propostes diverses que s’han desenvolupat a tots els territoris de parla catalana i també fora del domini lingüístic català.

En l’acte hi haurà representació institucional i també un gran nombre de persones que formen part de l’àmbit de la cultura i de la societat civil. Grans noms de l'escena com Enric Majó, Clara Segura, Pep Cruz, Lluís Soler, Manel Barceló, Joan Ollé, Pep Tosar o Jordi Oriol, entre d’altres, llegiran textos representatius de l'obra de Ramon Llull i altres fragments d'autors com Verdaguer, Joan Vinyoli, Palau i Fabre i de joves creadors contemporanis catalans. A més de la lectura de textos, l'espectacle inclourà l’actuació musical de Maria del Mar Bonet i del grup de música antiga Capella de Ministrers amb direcció de Carles Magraner.

INFORMACIÓ:

Data: Dimarts 17 de desembre. A les 19h.

Lloc: Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya (Plaça de les Arts, 1, Barcelona).

Entrada gratuïta. Reserva-la online aquí.

PER SABER-NE MÉS:

Llull x Llull. Una antologia de textos de Ramon Llull , llibre elaborat a cura de Joan Santanach, professor de literatura de la UB i comissari de l Any Llull ,que ha estat publicat per Els Llibres de L'Avenç – i coeditat amb la Institució de les Lletres catalanes (ILC)—dins de la Col·lecció Sèrie Literatures aquest mateix any 2016.

La contemporaneïtat de Ramon Llull”, article de Susanna Portell, publicat a L'Avenç núm. 427 (octubre de 2016).

Sobre Joan Vinyoli, autor de qui també es llegiran textos durant l’acte, hem publicat recentment Joan Vinyoli i la poètica postsimbolista, un llibre que recull les principals aportacions que es van fer al Simposi Internacional Joan Vinyoli el desembre de 2014.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.