Actualitat i vigència de Maria Àngels Anglada

Redacció L'Avenç

dijous, 23 de març del 2017

Actualitat i vigència de MAA

AVUI, a les 19 h, presentem a la Biblioteca Carles Fages de Climent de Figueres la reedició de Sandàlies d'escuma, de Maria Àngels Anglada, junt amb Artemísia, publicada per Brau Edicions. [+]

Emmarcades dins la taula rodona Actualitat i vigència de Maria Àngels Anglada, Brau Edicions i L'Avenç presentaran les reedicions que han fet de dues obres de Maria Àngels Anglada: Artemísia i Sandàlies d'escuma, respectivament. En l'acte també es commemoren els vint anys de la publicació d'una de les novel·les més conegudes de l'escriptora vigatana, Quadern d'Aram, que els últims anys ha estat lectura obligatòria en l'assignatura de literatura catalana al batxillerat.

L'acte comptarà amb la participació de Mariàngela Vilallonga, directora de la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada-Carles Fages de Climent, Maria Ohanessian, traductora de Quadern d'Aram a l'armeni, Mercè Cuartiella, escriptora, Assumpció Heras, editora de Brau, i Núria Iceta, editora de L'Avenç.

Sandàlies d'escuma, de Maria Àngels Anglada

Sandàlies d'escuma és una novel·la fascinant de Maria Àngels Anglada que es va publicar per primer cop el 1985. Un cant a la vida, a la música i a l’amor. Una novel·la ambientada en l’antiga Grècia sobre una dona forta i independent, que viu conscientment en la seva societat i tradicions.

Glauca de Quios és una dona fascinant. A la manera dels grans poemes èpics de la tradició hel·lenística, ella mateixa ens relata, ja des de la vellesa, la seva vida. Glauca pertany a una família benestant que es dedica al cultiu de la vinya a l'illa de Quios en la Grècia del segle III aC. Amb les "sandàlies d'escuma" del títol, Glauca trepitja fort, en terra i per mar, per les illes de l'Egeu i fins a la ciutat d'Alexandria. I des d'aquesta força de caràcter ens fa partícips dels primers amors, de les dificultats que li planteja la vida quan s'ha de fer càrrec dels fills de la germana morta prematurament, d'un casament de conveniència, de la trobada amb el company definitiu, i de la seva vida en comú, una relació intensa i complexa que també la durà a Atenes.

Portada Sandàlies d'escuma

En la seva mirada, nodrida per la poesia i la música, hi veiem passar la memòria, l'amor i la família, les tradicions mitològiques, el paisatge mediterrani, la política i la justícia. Amb un gran coneixement del món clàssic, i també amb la tècnica, la força narrativa i la sensibilitat que la caracteritzen, Maria Àngels Anglada escriu una novel·la històrica deliciosa que calia tornar a posar a disposició dels lectors.

Coindicint amb la primera presentació del llibre, estrenem el Dossier de Lectura, amb recursos multimèdia que complementen la lectura.

INFORMACIÓ:

Lloc: Biblioteca Carles Fages de Climent (plaça del Sol, 11, Figueres).

Data i hora: Dijous 23 de març a les 19 h.

Preu: Entrada lliure.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.