Adéu a Frederic-Pau Verrié

Redacció L'Avenç

dimarts, 14 de febrer del 2017

Verrie

L'Avenç lamenta la mort de l'historiador Frederic-Pau Verrié, que va morir dissabte passat als noranta-sis anys. Va ser deixeble d'Agustí Duran i Sanpere i director, en dues etapes diferents, del Museu d'Història de Catalunya. [+]

Involucrat en diversos projectes culturals, entre els quals destaca la revista clandestina Ariel, impulsada juntament amb Palau i Fabre i altres, i l'edició clandestina de les Elegies de Bierville de Carles Riba, va ser detingut i empresonat el 1953 com a creador del Moviment Socialista de Catalunya. Aquests fets el van apartar del seu càrrec a l'Arxiu Municipal de Barcelona, al qual no tornaria fins al 1963.

Va ser professor d'història de l'art a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Autònoma de Barcelona, entre altres i membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi. El 1976 va fundar l'Assemblea de Treballadors dels Museus de Catalunya.

PER SABER-NE MÉS:

Podeu llegir en accés lliure l'entrevista que Josep M. Muñoz li va fer per a L'Avenç (núm. 362, novembre 2010). Feu un cop d'ull, també, al dossier "Testimonis de la resistència antifranquista: Manuel Alberich, Josep Serradell i Pau Verrié" a càrrec de José Luis Martín Ramos i Pere Rusiñol, publicat a L'Avenç (núm. 233, febrer 1999), especialment "Pau Verrié, la resistència cultural".

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.