'Àfrica, escriptura i emancipació'

Redacció L'Avenç

CCCB

diumenge, 07 de maig del 2017

imatge

Dimecres 10 de maig, a les 18:30, l'escriptor i acadèmic kenyà Ngũgĩ wa Thiong'o pronunciarà la conferència Àfrica, escriptura i emancipació al CCCB, emmarcada en el Kosmopolis. [+]

Des de fa segles els estats d'Occident tenen el poder cultural del planeta. El reconegut escriptor i acadèmic kenyà Ngũgĩ wa Thiong'o fa una proposta de desplaçament d'aquesta centralitat cap a les diverses esferes culturals de tot el món, i fa un crit, per reeixir en aquest propòsit, a entendre el paper de l’imaginari, les literatures i les llengües sobrevingudes i autòctones tant en la dominació com en l’emancipació del món postcolonial africà.

L'acte serà presentat per Carles Torner, director executiu del PEN Internacional, i tindrà servei de traducció simultània anglès - català.

INFORMACIÓ:

Lloc: CCCB (Montalegre, 5, Barcelona).

Data i hora: Dimarts 10 de maig de 2017, a les 18:30.

Preu: 3 €. Gratuït per als Amics del CCCB, aturats, portadors del carnet de docent de la Generalitat i jubilats amb la Targeta Rosa.

PER SABER-NE MÉS:

En català l'editorial Raig Verd li ha traduït les seves memòries d'infantesa Somnis en temps de guerra (2016, trad. Josefina Caball) i tot just acaben de presentar dues obres més, els assaigs Desplaçar el centre (maig 2017, trad. Dídac Gurguí) i Descolonitzar la ment (maig 2017, trad. Blanca Busquets) dins la seva col·lecció Ciclogènesi.

Avui Vilaweb publica un avançament editorial de Descolonitzar la ment.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.