'Aigües de Barcelona. 150 anys al servei de la ciutat (1867-2017)', de Manel Martín Pascual

Redacció L'Avenç

dimecres, 17 de maig del 2017

Aigües de Barcelona. 150 anys al servei de la ciutat 1867-2017

Demà, a les 10:00, tindrà lloc la presentació d'Aigües de Barcelona. 150 anys al servei de la ciutat (1867-2017), de Manel Martín Pascual, durant la celebració del Dia Internacional dels Museus al Museu Agbar de les Aigües. [+]

Manel Martín Pascual és catedràtic d'ensenyament secundari i doctor en Història contemporània. És, també, el vicepresident del Centre d'Estudis Ignasi Iglésias de Sant Andreu de Palomar. Ha publicat alguns estudis importants sobre l'abastament d'aigua a Barcelona, com ara Barcelona: aigua i ciutat. L’abastament d’aigua entre les dues exposicions (1888-1929) (2009).

El llibre que acaba de publicar, coordinat per L'Avenç, és continuació de la seva tasca investigadora sobre l'abastiment d'aigua a Barcelona. Aigües de Barcelona. 150 anys al servei de la ciutat (1867-2017) explora la història d'Aigües de Barcelona, la companyia encarregada de canalitzar les aigües barcelonines i de gestionar-ne el bon funcionament. És una història que s'estén al llarg de tres segles. Aigües de Barcelona va ser una empresa clau en la industrialització de Barcelona, la fàbrica d'Espanya, des de la segona meitat del segle XIX. Va seguir sent clau durant tot el segle XX, un període carregat de canvis, innovació i trasbalsos de gran dimensió. I avui manté una posició de referència en el trànsit de la ciutat cap a una economia basada en els serveis, en el coneixement, en les noves indústries de començaments del segle XXI.

El llibre es presentarà en el marc d'un acte dedicat al Dia Internacional dels Museus, que tindrà el següent programa de parlaments i activitats:

10:00 Inici.

10:05 Parlament de benvinguda a càrrec del Sr. Ignacio Escudero, director general d'Aigües de Barcelona.

10:10 Intervenció del Sr. Antonio Balmón, alcalde de Cornellà.

10:15 Entrevista a Daniel Giralt-Miracle, membre del Patronat de la Sagrada Família i assessor de la Fundació Agbar per al projecte de reconstrucció de la Cascada de la Casa Vicenç al jardí de la Central Cornellà. Entrevista: Rosa Badia.

10:25 Presentació del llibre del 150è aniversari. Intervindran: Manel Martín, historiador i autor del llibre; Núria Iceta, editora de L'Avenç i Joan Roca, historiador i director del Museu d'Història de Barcelona (MUHBA). Modera: Rosa Badia.

10:40 Parlament del Sr. Àngel Simon, president executiu del grup Agbar

10:50 Acabament de l'acte. Visita a l'emplaçament de la Cascada de la Casa Vicenç al jardí de la Central Cornellà. Esmorzar per a tots els assistents.

INFORMACIÓ:

Lloc: Àgora Agbar - Museu Agbar de les Aigües (carretera de Sant Boi, 4-6, Cornellà de Llobregat).

Data i hora: Dijous 18 de maig de 2017, a les 10:00.

Preu: Gratuït. Inscripció a: fundacioagbar@agbar.es

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.