Avui arriba SANDÀLIES D'ESCUMA, de Maria Àngels Anglada

Redacció L'Avenç

dijous, 16 de febrer del 2017

Portada Sandàlies d'escuma

Avui arriba a les llibreries una nova edició de Sandàlies d'escuma, una novel·la fascinant de Maria Àngels Anglada que es va publicar per primer cop el 1985. Un cant a la vida, a la música i a l’amor. Una novel·la ambientada en l’antiga Grècia sobre una dona forta i independent, que viu conscientment en la seva societat i tradicions. [+]

Glauca de Quios és una dona fascinant. A la manera dels grans poemes èpics de la tradició hel·lenística, ella mateixa ens relata, ja des de la vellesa, la seva vida. Glauca pertany a una família benestant que es dedica al cultiu de la vinya a l'illa de Quios en la Grècia del segle III aC. Amb les "sandàlies d'escuma" del títol, Glauca trepitja fort, en terra i per mar, per les illes de l'Egeu i fins a la ciutat d'Alexandria. I des d'aquesta força de caràcter ens fa partícips dels primers amors, de les dificultats que li planteja la vida quan s'ha de fer càrrec dels fills de la germana morta prematurament, d'un casament de conveniència, de la trobada amb el company definitiu, i de la seva vida en comú, una relació intensa i complexa que també la durà a Atenes.

En la seva mirada, nodrida per la poesia i la música, hi veiem passar la memòria, l'amor i la família, les tradicions mitològiques, el paisatge mediterrani, la política i la justícia. Amb un gran coneixement del món clàssic, i també amb la tècnica, la força narrativa i la sensibilitat que la caracteritzen, Maria Àngels Anglada escriu una novel·la històrica deliciosa que calia tornar a posar a disposició dels lectors.

Maria Àngels Anglada (Vic, 1930 – Figueres, 1999) va ser una escriptora i traductora, autora de novel·les, assaig, crítica literària i poesia. Llicenciada en Filologia Clàssica, va dur la seva passió per l’antiga Grècia a tota la seva obra. Exercí la docència durant molts anys, tant de llatí i grec com de literatura catalana. Té una obra extensa i va guanyar nombrosos premis, entre ells el premi Josep Pla 1978 amb Les closes, el premi Octavi Pellissa 1999 per Nit de 1911, i el Premi Novel·la de l’Any 1995 dels Prudenci Bertrana per El violí d’Auschwitz, obra aquesta que gaudeix d’un enorme reconeixement i que ha estat traduïda a nombrosos idiomes. Anglada també va ser distingida amb la Creu de Sant Jordi. Sandàlies d’escuma va obtenir el Premio Nacional de la Crítica el 1985 i el premi Lletra d’Or el 1986.

Aviat anunciarem l'agenda de presentacions!

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.