BCN Calidoscopis literaris

Redacció L'Avenç

divendres, 24 de març del 2017

Benguerel

Joan Oliver

Pedrolo

El cicle de conferències BCN Calidoscopis literaris, encetat el 25 de febrer passat, s'allargarà fins al 27 de maig i tractarà autors com Xavier Benguerel, Joan Oliver i Manuel de Pedrolo. [+]

El cicle BCN Calidoscopis literaris, moderat per Oriol Izquierdo, va començar a Vil·la Joana el 25 de febrer passat amb tres acostaments a La febre d'or, de Narcís Oller, a càrrec de Francesc Cabana, Pere Gabriel i Magí Sunyer, sota el títol "La febre d'or, de Narcís Oller, i la riquesa a la Barcelona de finals del segle XIX".

Les properes conferències són dedicades a l'obra de Xavier Benguerel, Joan Oliver i Manuel de Pedrolo. Demà, 25 de març, Joan Carles Luque, Carles Cortés i Joan Rendé parlaran de Suburbi, una de les primeres novel·les de Benguerel. El títol general d'aquesta sessió és "Suburbi, de Xavier Benguerel, una mirada sobre el Poblenou d'abans".

El 25 d'abril, i a càrrec de Ferran Aisa, Emili Boix i Pau Vidal, es parlarà del Pigmalió de Joan Oliver, que servirà per reflexionar sobre "la Barcelona culta" i la "Barcelona baixa".

Posarà punt final al cicle, el 27 de maig, "La terra prohibida, de Manuel de Pedrolo, i la irreal Barcelona de postguerra", amb intervencions de Maria Campillo, Xavier Ferré i Francesc Vilanova.

INFORMACIÓ:

Lloc: Museu d'Història de Barcelona-Vil·la Joana (carretera de l'Església, 104, Vallvidrera).

Data i hora: 25 de març, 25 d'abril i 27 de maig, d'11 h a 13 h.

Preu: 6 € (reduït: 3 €).

PER SABER-NE MÉS:

A L'Avenç hem publicat les Memòries (1905-1940) de Xavier Benguerel, la primera part dels records de la vida de l'escriptor i al volum Allez! Allez! Escrits del pas de frontera, 1939 Maria Campillo va recuperar la primera versió de les famosíssimes "Corrandes d'exili" de Pere Quart (pseudònim de Joan Oliver).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.