Barcelona Novel·la Històrica 2016

Redacció L'Avenç

dijous, 03 de novembre del 2016

bnh2

La setmana vinent, del proper dilluns 7 al divendres 11 de novembre, arriba la quarta edició de Barcelona Novel·la Històrica, que està organitzada, amb la col·laboració de diverses entitats, per l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona (ICUB). La proposta compta amb una programació de debats, xerrades i activitats vàries amb l'objectiu d'aproximar-nos a aquest gènere literari en el qual els escriptors/es s’endinsen en episodis històrics per tal de crear les seves obres. [+]

En aquesta quarta edició, comissariada per Enric Calpena, l'antic Egipte tindrà un protagonisme destacat perquè Christian Jacq, guanyador del Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino 2016 ens transporta amb les seves novel·les a aquesta època llunyana, tres mil anys enrere. A més, hi ha programades altres activitats dedicades als temps antics. En aquest sentit, destaquen les visites al Museu Egipci i un repàs, a càrrec del cinèfil Josep Maria Bunyol, de les pel·lícules que s’han basat en novel·les de l’antic Egipte i la Grècia clàssica. Amb la col·laboració de amb l'ajuda del doctor Borja Antela, erudit del món clàssic i especialista en el tema, la figura d'Alexandre el Gran esdevindrà un altre focus d'atenció.

D'altra banda, enguany, el Barcelona Novel·la Històrica s’uneix a la commemoració dels trenta anys d’Amics del Liceu i organitzarà una conversa sobre les novel·les que parlen del Gran Teatre del Liceu al Saló dels Miralls.També es celebrarà, amb la participació de Francisco Rico i la lectura d'alguns textos per part de Lluís Soler, el 400 aniversari de la publicació de la segona part del Quixot, la més relacionada amb Barcelona.

Un altre eix central de la proposta és la visita a les biblioteques de la ciutat i l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, on es donaran a conèixer els relats més destacats del gènere i s'aprofundirà en qüestions com la tècnica i el context de l’escriptura.

Per consultar tots els detalls de les activitats programades cliqueu aquí.

INFORMACIÓ:

Data: Del dilluns 7 de novembre al divendres 11 de novembre de 2016.

Lloc: Seu central: Sala Moragues d’El Born Centre de Cultura i Memòria. Altres espais: Saló dels Miralls del Gran Teatre del Liceu (La Rambla, 51-59, Barcelona), Casa de l’Ardiaca (Carrer de Santa Llúcia, 1, Barcelona) i Museu Egipci (Carrer de València, 284, Barcelona).

Entrada Lliure. Aforament limitat. Algunes activitats requereixen inscripció prèvia. Consulteu-ho aquí.

PER SABER-NE MÉS:

"L’art de la novel·la històrica", escrit per Vicenç Pagès Jordà i publicat a L'Avenç núm. 373 (novembre de 2011)

"El Gran Teatre del Liceu: intent de síntesi històrica", escrit per Jaume Radigales i publicat a L'Avenç núm. 240 (setembre de 1999)

"El Quixot i Barcelona." , publicat al Número 8 de Quaderns del Museu d'Història de la Ciutat de Barcelona.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.