Barcelona Poesia 2017

Redacció L'Avenç

dimecres, 10 de maig del 2017

Barcelona Poesia 2017

Des d'avui i fins dimarts 16 de maig, Barcelona celebra set dies de poesia amb el festival Barcelona Poesia, que enguany arriba a la seva vintena edició. [+]

Tot seguit us llistem el programa d'activitats previstes en el marc del festival:

Dimecres 10 de maig

18:00 Lliurament del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2017 (Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona)

19:30 Variacions sobre l'amor suprem. Poesia i jazz en el 50è aniversari de la mort de John Coltrane (El Born Centre de Cultura i Memòria)

21:00 Altres maneres de fer servir la boca. Recital de poemes de Rupi Kaur (Verger del Museu Frederic Marès)

Dijous 11 de maig

18:00 Hi ha un pam de mar al desert. Recital de poemes de Francesc Gelonch, Miquel Àngel Llauger, Silvie Rothkovic i Raquel Santanera (Verger del Museu Frederic Marès)

19:00 La vida, aquest cop, no podrà aniquilar-nos. Recital de poemes de Meritxell Cucurella-Jorba, Lluís Calvo, Àngels Marzo i Eduard Sanahuja (Verger del Museu Frederic Marès)

19:00 Parlem amb... Erri De Luca. Conversa entorn de la poesia entre Erri De Luca i Miquel Desclot (Biblioteca Jaume Fuster)

20:00 Ramblejant pels sentits. Recital poètic i musical sobre textos conservats a l'Arxiu Històric de la Ciutat (Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona)

21:30 Joan Miquel Oliver & Sebastià Alzamora. Ni canten ni espanten. Recital poètic i musical de poemes i cançons de Joan Miquel Oliver i Sebastià Alzamora (Verger del Museu Frederic Marès)

Divendres 12 de maig

18:00 La nostàlgia viu en un sisè pis. Recital de poemes de Teresa d'Arenys, Rosina Ballester, María Eloy-García i Rosa Porter Moix (Verger del Museu Frederic Marès)

19:00 Allà on l'est es troba amb l'oest. Recital de poemes de Mireia Calafell, M. Ana Diz, Aurora Luque i Pau Riba (Verger del Museu Frederic Marès)

19:30 Alguna cosa plora sobre l'herba mullada. "Haikús d'Arinsal", d'Agustí Bartra. Recital poètic i musical a càrrec de Joan Anguera, Montserrat Carulla i el violoncel·lista Jordi Claret (Auditori de la Fundació Catalunya - La Pedrera)

21:30 Dos cuervos. Fabián Casas y Viggo Mortensen. Recital poètic (IEC)

Dissabte 13 de maig

12:00 Poemes i contes somiadors. Recital poètic infantil a càrrec de Martina Escoda (Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte)

12:00 Poema dit de la Redempció, de Jaume Fuster (Ed. Meteora). Presentació (Verger del Museu Frederic Marès)

18:00 La meva pàtria A4. Recital poètic a càrrec de Gemma Gorga, Josep Ballester, Ana Blandiana i Corina Oprose (Verger del Museu Frederic Marès)

19:00 Enterrar ossos de sèpia en la boira. Recital poètic a càrrec de Josep Lluís Aguiló, Susanna Rafart, Míriam Reyes i David Ymbernon (Verger del Museu Frederic Marès)

20:00 Més enllà de la poesia del rock and roll. Sobre Leonard Cohen, Bob Dylan i Lou Reed. Recital poètic i musical a càrrec de David Castillo, Benjamín Prado i Manuel Vilas (Verger del Museu Frederic Marès)

22:00 Homenatge a Federico García Lorca. Recital poètic i musical a càrrec de Luis García Montero i José Mercé (plaça de la Catedral)

Diumenge 14 de maig

12:00 Show Cooking Poètic. Cuina i poesia amb Ada Castells i Ada Parellada (Verger del Museu Frederic Marès)

18:00 Assedegats. Espectacle poètic a càrrec de Xavier Montoliu, Ion Muresan, Esteve Plantada i Loreto Sesma (Verger del Museu Frederic Marès)

19:00 Nach: rap, spoken word, poesia. Espectacle musical a càrrec de Nach (IEC)

Dilluns 15 de maig

18:00 La son m'escup a fora. Recital poètic a càrrec de Joan Graell, Anna Gual, Gonzalo Hermo i Josep Lluís Roig (Verger del Museu Frederic Marès)

19:00 Aquí amb aquesta llengua et diria... Recital poètic a càrrec de Cesk Freixas, Marta Pessarrodona i Àlex Susanna (Verger del Museu Frederic Marès)

21:00 Creació de Sergio Blanco a partir de l'obra de Joan Brossa. Espectacle teatral (TNC)

Dimarts 16 de maig

19:00 Entre versos: Olvido García Valdés. Conversa sobre poesia entre Olvido García I Albert Lladó (Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda)

21:00 XXXIII Festival Internacional de Poesia de Barcelona (Palau de la Música Catalana)

Consulteu aquí els detalls de cada activitat, amb informació dels preus, els participants, etcètera.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.