Barcelona, ciutat de ciutats

Redacció L'Avenç

diumenge, 12 de febrer del 2017

Cares Barna

El Museu Etnològic de Catalunya acull l'exposició Les cares de Barcelona, que es proposa desmuntar alguns tòpics i fer notar les múltiples cares que té la ciutat.

Inaugurada el 22 de gener passat, l'exposició vol projectar sobre la ciutat una mirada calidoscòpica, que l'alliberi dels tòpics ja massa gastats i obligui el visitant a repensar-la. S'hi poden veure les relacions de l'individu amb els espais urbans (cada col·lectiu conforma una ciutat ben particular, la qual cosa fa pensar en una Barcelona ciutat de ciutats) i, també, el potencial turístic de la ciutat i l'efervescència del fenomen, que, com bé subratlla l'exposició, no és una cosa recent, sinó que es remunta a l'Exposició Universal de Barcelona del 1888, que va catapultar la capital catalana al món.

INFORMACIÓ:

Lloc: Museu Etnològic de Catalunya (Passeig de Santa Madrona, 16-22, Parc de Montjuïc, Barcelona).

Preu: En funció del dia. Consulteu els preus a: http://ajuntament.barcelona.cat/museuetnologic/ca/dades-basiques

PER SABER-NE MÉS:

El comissari d'aquesta exposició, l'escriptor i antropòleg Adrià Pujol, ha escrit durant tot l'any 2016 a L'Avenç la sèrie de relats "Els barcelonins" on, entre d'altres temes, s'ha pogut seguir el procés de preparació d'aquesta exposició, en un recorregut social i humà sobre la identitat dels barcelonins.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.