Berenar literari al Bestiari sobre Marian Vayreda

Redacció L'Avenç

dissabte, 13 de maig del 2017

Vayreda

El 24 de maig, a les 19:00, Bestiari, la llibreria d'El Born Centre de Cultura i Memòria, organitza l'especial Marià Vayreda, un carlí, un nou berenar literari amb la presència de Margarida Casacuberta. [+]

Després de l’èxit de la sessió dedicada a Santiago Rusiñol, la professora de literatura de la UdG Margarida Casacuberta torna als berenars del Bestiari per parlar-nos de l’escriptor Marià Vayreda. Apropant-nos al moment polític i social de l’època, resseguirem els seus Records de la darrera carlinada, i degustarem obres com Sang nova o La punyalada, considerada la novel·la més rellevant del realisme català.

INFORMACIÓ:

Lloc: Bestiari, llibreria d'El Born Centre de Cultura i Memòria (Plaça Comercial, 12, Barcelona).

Data i hora: Dimecres 24 de maig, a les 19:00.

Preu: 7 €. Reserves a: 93 319 77 43 o born@bestiari.net.

PER SABER-NE MÉS:

A L'Avenç vam publicar els Records de la darrera carlinada el 2003 i els vam reeditar el 2014. Escrits amb subjectivitat, però també amb vigor i precisió, constitueixen una crònica desencantada i desmitificadora de l’absurd d’una guerra. Quan va esclatar la tercera guerra carlina (1872-1876), el jove olotí Marian Vayreda, fill d’una família de la petita noblesa rural, es va incorporar a l’exèrcit carlí. Integrat en el cos de cavalleria, va arribar a formar part de l’estat major del general Savalls. Durant prop de tres anys, va participar en accions destacades fins que va ser ferit en una mà. Al final de la guerra es va exiliar a França. Vint-i-cinc anys després, i amb una mirada que el pas del temps havia tornat desenganyada cap als ideals de la joventut, Marian Vayreda, convertit en pintor i escriptor, va narrar els diversos episodis, entre caricaturescos i patètics, que va viure a la guerra.

Vegeu, també, Francesc Serés, "Records de totes les guerres. Nova edició de Records de la darrera carlinada de Marian Vayreda", L'Avenç, núm. 286 (desembre 2003), sobre l'aparició de la primera edició que en vam fer.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.