Born reivindicat (1971-2001)

Redacció L'Avenç

divendres, 28 de juliol del 2017

Born reivindicat © Pere Virgili

Una exposició fotogràfica mostra al Born l'atzarós recorregut del Mercat del Born des dels anys 70 fins ara, en la transició del seu ús com a mercat a equipament cultural. [+]

El mercat del Born ja es documenta a l'època medieval, a la plaça homònima. Al llarg dels segles va anar desenvolupant l'activitat comercial a l'aire lliure, fins que l'any 1876 les parades dels venedors van allotjar-se dins un nou edifici metàl·lic, acabat de construir. Des d'aleshores fins al 1921 va ser un mercat al detall.

A partir de la segona dècada del segle XX es va convertir en el principal punt de venda i distribució a l'engròs de fruites i verdures, fins que l'any 1971 tota l'activitat es va desplaçar al centre logístic de Mercabarna, a la Zona Franca.

Començava una nova etapa per al Born. Enmig de reivindicacions i incerteses, va esdevenir un espai de Barcelona que possibilitava uns usos totalment diferents als que havia tingut fins llavors. El llegat fotogràfic d'aquells temps ens permet fer un recorregut pels principals esdeveniments.

INFORMACIÓ:

LLOC: El Born Centre Cultural. Espai Dalmau (Pl. Comercial 12, Barcelona)

DATES: Fins al 26 de novembre de 2017

PER SABER-NE MÉS:

L'Avenç s'ha ocupat en nombroses ocasions als usos del Born. Destaquem aquí el dossier central del número 273, de setembre de 2002.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.