Can Ricart

Redacció L'Avenç

dissabte, 29 de octubre del 2016

© Can Ricart MUHBA

Fins el 4 de desembre, l’espai Oliva Artés del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) acull “La reactivació de Can Ricart. Ideacions, una exposició temporal que planteja, arran de la reactivació del recinte fabril de Can Ricart i del carrer de Pere IV, possibilitats i estratègies per a la rehabilitació d’edificis i paisatges industrials. [+]

“La reactivació de Can Ricart. Ideacions”, que compta amb la col·laboració del projecte Euro Mediterranean Urban Voids Ecology (EMUVE) i finançament de la Comissió Europea, consisteix en un recull de propostes sobre les modalitats d’ús de les antigues àrees fabrils i noves estratègies de relació entre ciutadans, tècnics i polítics. Els creadors són joves investigadors dirigits per Federico Wulff (Welsh School of Architecture / Ysgol Pensaernïaeth Cymru, Universitat de Cardiff).

L’espai Oliva Artés del MUHBA està dedicat projectes que fan dialogar la història de Barcelona amb propostes i reflexions sobre l’hàbitat urbà i la Barcelona del segle XXI. A més d’aquesta mostra temporal, hi podeu visitar una exposició permanent de lliure accés que està organitzada temàticament i té el propòsit d’explicar la història de la ciutat barcelonina des del segle XVIII fins l’actualitat.

© MUHBA

INFORMACIÓ:

Data: Fins el 4 de desembre de 2016. Dimecres de 10h a 14h. Dissabtes i diumenges d’11h a 15h i de 16h a 18 h. De dilluns a divendres, només per a grups amb reserva prèvia.

Lloc: MUHBA Oliva Artés C. Espronceda, 142-146 (Parc Central del Poblenou).

Entrada Lliure. De dilluns a divendres és necessari formalitzar una reserva. Per fer-ho: reservesmuhba@bcn.cat / 93 256 21 22

PER SABER-NE MÉS:

Llibre Can Ricart i el patrimoni industrial, de Salvador Clarós i Ferret, Barcelona: Edicions de la Universitat de Barcelona, 2016. En aquest pròxim de L'Avenç: al núm. 428 (novembre de 2016) en parlem a la secció L’Aparador.

Sense Can Ricart,el Born és inútil”, de Xavier Carmaniu, publicat a L'Avenç núm. 307 (novembre de 2005)

La batalla del patrimoni industrial”, l’editorial de L'Avenç núm. 320 (gener de 2007)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.