Cervera, vila del llibre

Redacció L'Avenç

dimarts, 18 de octubre del 2016

Cartell edició 2016 © Teresa Suau

Aquest proper cap de setmana, el dissabte 22 i el diumenge 23 d’octubre de 2016, Cervera acollirà, en diversos espais entorn el carrer major, tot un seguit d’activitats culturals relacionades amb la literatura: parades de llibres, recitals de poesia, conferències, exposicions, etc.

Es tracta de la 1a edició de la vila del llibre de Cervera,organitzada per la Paeria de Cervera i el Centre Municipal de Cultura de Cervera, en el marc del projecte La Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya [+]

Després de la vila del llibre de Bellprat (Anoia), que compta ja amb nou anys de vida, Cervera (La Segarra) s’ha convertit en la segona Vila del llibre a Catalunya. Amb aquesta incorporació, s’ha inaugurat La Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya, un projecte que neix per desplegar iniciatives de turisme cultural amb l’objectiu principal de transformar el carrer en un espai dedicat a la literatura i les arts del llibre.

La 1a edició a Cervera, apadrinada per l’escriptora Rosa Fabregat, ens ofereix un ventall molt ampli d’activitats literàries (presentacions de llibres, xerrades literàries, tallers, recitals de poesia, espectacles, exposicions, etc,). En els diversos actes es comptarà amb figures destacades de l’escena literària i cultural del país: Maria Barbal, Màrius Serra, Gemma Lienas, Teresa CostaGramunt, Martí Gironell, Santi Vidal, Antonio Baños, Ramon Gener, etc.

A més, al llarg del carrer Major, també s’hi desplegarà un mercat en què participaran més de 30 editorials independents. Aquesta oferta literària es complementarà amb dues llibreries de la vila: Els Encants del Llibre, ubicada a l’antic Museu del Blat i amb un fons de 10.000 títols per a tots els públics, i la Casa Dalmases, amb una proposta centrada en la literatura fantàstica i de novel·la negra.

D’entre la programació que podeu consultar aquí,destaquem :

· Dissabte 22. A les 20h. (Auditori). L’espectacle literari “Cos a cos”: Pepa López, Carme Callol i Biel Mesquida jugaran amb les paraules del “Llibre d’amic i amat” de Llull i el “Llibre d’amic” de Joan Vinyoli, organitzada per la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

· Diumenge 23. A les 17h. (Carrer Major,113). La Performance “Ona Viscosa”: un recorregut narrat i dibuixat inspirat en l’Odissea, dissenyat per l’artista Joma. Aforament per 25 persones.

· Dissabte 22 i diumenge 23. D’11 a 19h. (Auditori). L’exposició "Una literatura pròpia, dones escriptores”, organitzada per l’Institut Català de les Dones (ICD).

INFORMACIÓ:

Data: dissabte 22 i el diumenge 23 d’octubre de 2016.

Lloc: Carrer Major de Cervera, entre la Plaça Major i la Plaça Santa Anna. Podeu consultar els espais concrets per cada espectacle en un plànol aquí.

Accés Lliure

PER SABER-NE MÉS:

"Cervera segona vila del llibre"(13.10.2016), article de Griselda Oliver i Alabau publicat a la diari digital Núvol.

Llull x Llull. Una antologia de textos de Ramon Llull,llibre elaborat a cura de Joan Santanach, publicat per Els Llibres de L'Avenç – i coeditat amb la Institució de les Lletres catalanes (ILC)—dins de la Col·lecció Sèrie Literatures aquest mateix any 2016.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.