Cinema alemany actual

Redacció L'Avenç

dimecres, 19 de octubre del 2016

© Heimatfilm

A partir de demà, dijous 20 d'octubre, i fins el dimarts 8 de novembre la Filmoteca de Catalunya acull la cinquena edició de l'anomenada "Mostra de cinema alemany actual", una selecció de films produïts entre el 2014 i el 2016 a Alemanya, amb un especial interès en les obres de cinema d'autor i en el cinema independent més innovador. La proposta és fruit de la col·laboració entre el Goethe-Institut i la Filmoteca de Catalunya i compta amb el suport de la Fundación Goethe i German Films. [+]

Com cada any, directors i productors participaran activament en la mostra, presentant els seus films i intervenint en el posterior col·loqui que es planteja. En aquesta cinquena edició, destaca la presència de propostes cinematogràfiques realitzades per dones (Maria Schrader, Nicolette Krebitz, Theresa von Eltz, Neele Lean Vollmar), fet que evidencia una tendència l'alça en aquest sentit.

D'entre els llargmetratges, en destaquem dos que tracten temes relacionats amb dues dictadures del segle XX. El primer és Vor der Morgenröte / Stefan Zweig: Adéu a Europa, de la directora Maria Schrader- que ens oferirà una presentació aquest dijous-, que explica l'odissea del famós escriptor austríac jueu per fugir d'Europa durant el nacionalsocialisme.

El segon s'anomena Colonia Dignidad, protagonitzada per Daniel Brühl i Emma Watson, que indaga en el sinistre paper que va tenir una colònia de fanàtics religiosos d'origen alemany durant l'època de la dictadura de Pinochet a Xile. El dissabte 22 d'octubre comptarem amb la presència del director i el productor del film (Florian Gallenberger i Benjamin Herrmann).

La programació inclou també dos documentals: Democracy, dirigit per David Bernet, que retrata la lluita d'un grup de polítics europeus que proposen limitar la vigilància digital massiva protegint les dades personals a internet i B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin que, mitjançant material d'arxiu muntat per quatre directors (Jörg A. Hoppe, Klaus Maeck, Heiko Lange, Miriam Dehn), ens ofereix una visió de la cultura underground al Berlín occidental des del 1979 fins al 1989.

Podeu accedir a la programació completa clicant aquí.

INFORMACIÓ:

Data: Del dijous 20 d'octubre al dimarts 8 de novembre de 2016

Lloc: Filmoteca de Catalunya (Plaça de Salvador Seguí, 9).

Preu: tarifa normal: 4€, tarifa reduïda: 3€

PER SABER-NE MÉS:

Accediu al vídeo-presentació de la mostra.

"Res no és el que sembla. Colonia Dignidad, la impunitat i l’horror", escrit per Carolina Torrejón i publicat a L'Avenç núm. 317 (octubre de 2006).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.