Ciutats (+) Humanes

Redacció L'Avenç

dimarts, 08 de novembre del 2016

Imatge ciutats + humanes

Els propers dimecres dies 9, 16 i 23 de novembre el Palau Macaya acollirà “Ciutats (+) Humanes”, un cicle de conferències al voltant de la construcció política i social de les ciutats. La proposta, que aplegarà reconeguts experts en la matèria, s’estructura al voltant de tres qüestions: els actuals reptes de la cohesió a les ciutats, la creació de ciutats sostenibles i la construcció de la identitat a l’àmbit urbà. [+]

Actualment, la meitat de la humanitat viu en zones urbanes i les previsions apunten que aquesta tendència s'anirà consolidant amb força en els propers anys. En el context actual marcat per problemes com l'atur, la desigualtat o els alts índex de contaminació, les ciutats, que ostenten aquest paper protagonista, han esdevingut un focus de preocupació.

Entorn del Dia Mundial de les Ciutats -el passat 31 d’octubre-,i en uns dies en què Barcelona serà focus d’atenció mundial perquè acollirà el BCN Smart City, cinc entitats -Cristianisme i Justícia-Fundació Lluís Espinal, la Fundació Joan Maragall, la revista Valors, la Fundació Carta de la Pau i el Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona- s’han unit per organitzar aquest cicle. La proposta té per objectiu reflexionar sobre l’entorn urbà imaginant-lo com un espai ideal per construir noves oportunitats per a la ciutadania, conrear relacions més humanes i apostar per la sostenibilitat i la igualtat.

A continuació, us deixem amb el programa de les sessions. Per saber-ne més detalls cliqueu al títol corresponent.

Dimecres, 9 de novembre: “Actuals reptes de la cohesió a les ciutats”

Carme Trilla, presidenta de la Fundació Habitat 3

Joan Subirats, catedràtic de Ciència Política de la UAB

Condueix: Anna Roig, Caritas Diocesana de Barcelona

Dimecres, 16 de novembre: “La creació de ciutats sostenibles”

Oriol Nel·lo, professor de Geografia de la UAB

Salvador Rueda, director de BCNecologia

Condueix: Begoña Román, professora de filosofia de la UB

Dimecres, 23 de novembre: “La construcció de la identitat a l’àmbit urbà”

Antònia Hernández, directora del XIII Congrés Ciutats Educadores

Andreu Domingo, subdirector del Centre d’Estudis Demogràfics

Condueix: Josep Maria Carbonell, president de la Fundació Joan Maragall

PER SABER-NE MÉS:

Al web www.ciutatshumanes.net trobareu articles relacionats amb el tema.

A L'Avenç trobareu:

de Joan Subirats:

l'entrevista "Joan Subirats, repensar la política", a càrrec de Josep M. Muñoz, publicada a L'Avenç núm 422 (abril de 2016) i l'article "Plataforma per Catalunya: què ha passat?", publicat a L'Avenç núm. 370 (juliol de 2011).

d'Oriol Nel·lo:

els articles "Set reptes per l'estudi dels moviments urbans", publicat a L'Avenç núm. 422 (abril de 2016), "La Catalunya-Ciutat i la nació-xarxa", publicat a L'Avenç núm 388 (març 2013),"Vindicació dels barris sense estàtues", publicat a L'Avenç núm 370 (juliol de 2011) i "Ciutat de ciutats. Reflexions sobre el procés d'urbanització a Catalunya", publicat a L'Avenç núm. 262 (setembre de 2001).

d'Andreu Domingo:

Catalunya al mirall de la immigració, llibre publicat l'any 2014 pels Llibres de L'Avenç dins la col·lecció Sèrie Assaig, l'article "La literatura sobre la immigració a Catalunya al segle XXI" publicat a L'Avenç núm. 408 (gener de 2015) i "La tercera onada immigratòria a Catalunya", article conjunt amb Anna Cabré publicat a L'Avenç núm. 350 (octubre de 2009).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.