Desembre no és l'últim mes de l'any

Redacció L'Avenç

divendres, 01 de desembre del 2017

L'Avenç 440 - desembre 2017

Ja és a la venda el número de desembre de L'Avenç, Aquest mes la revista il·lustra la coberta amb un dibuix de Puig i Cadafalch i porta les seccions habituals i les 80 pàgines que té sempre l'últim número de l'any. Sempre? No, enguany L'Avenç treu un número extraordinari, d'aquí a 15 dies, per commemorar el 40è aniversari de la revista. [+]

L’AVENÇ de desembre se centra en l’urbanisme i l’art a la Barcelona de l’inici del segle XX. Manel Guàrdia destaca, en l’any en què es commemora la seva figura, la important contribució de Puig i Cadafalch en la construcció de la Barcelona moderna. En aquells mateixos anys va ser present a la capital catalana la pintora polonesa Mela Mutermilch, el pas de la qual és recordat per Aitor Quiney. A més, Susanna Portell ressenya l’exposició sobre l’estada de Picasso a Barcelona l’any 1917, quan ja vivia a París. L’entrevista del mes és amb l’activista i dirigent del moviment veïnal barceloní Custodia Moreno, que ha estat durant molts anys la veu del barri del Carmel. Lluís Llach i la filla del poeta Miquel Martí i Pol evoquen, en sengles intervencions després de rebre el doctorat «honoris causa» per la UdG, records personals i col·lectius. En el bloc de ressenyes culturals, Joaquim Nadal hi parla de la biografia de Josep Benet, Joan Todó de Roland Barthes, Simona Skrabec de l’edició en català de les obres de Blasco Ibáñez i Jordi Puntí de la reedició de les novel·les de Francesc Trabal.

Estigueu atents també al número extraordinari, amb el patrocini de l'Ajuntament de Barcelona, que es posarà a la venda a mitjan mes de desembre i que serà enviat gratuïtament als subscriptors. Aquest número es presentarà en el decurs d'una festa el proper 14 de desembre a les 19.30h a la Fàbrica Lehmann (Ideograma-local A, Consell de Cent 159, Barcelona)

Podeu consultar el sumari i accedir als continguts aquí. Us recordem que la revista es distribueix a quioscos i llibreries i la podeu comprar en paper aquí, o bé en la versió digital aquí i aquí. Si us hi voleu subscriure, per només 60 € l'any, cliqueu aquí i la rebreu puntualment a casa vostra cada inici de mes, a més d'estalviar-vos temps i diners, juntament amb els suplements.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.