'Desviacions' traduït a l'italià

Redacció L'Avenç

dijous, 23 de febrer del 2017

Deviazioni

Amb el títol Deviazioni. Prose di viaggio, acaba d'aparèixer la traducció italiana de Desviacions. Proses de viatge, d'Enric Bou, que L'Avenç va publicar el 2013. [+]

Traduït amb el títol Deviazioni. Prose di viaggio per Sara Antoniazzi i publicat a Atmosphere Libri, de Roma, el llibre és un encadenament de relats de viatge. De Boston a Venècia, l'itinerari vital de l'autor ha estat marcat, en els darrers anys, pel viatge. Mèxic, Portugal, el Japó, Moscou, l'Índia, Madagascar, Cuba i, és clar, els Estats Units i Itàlia, són alguns dels paisatges, humans abans que físics, observats amb calidesa, ironia i joie de vivre per aquest singular viatger-escriptor.

Enric Bou (Barcelona, 1954) és professor de literatura catalana i espanyola a la Universitat Ca' Foscari de Venècia. Abans va ser professor d'estudis hispànics a Brown University (1996-2011), als Estats Units, després d'haver ensenyat al Wellesley College (Boston) i a la Universitat de Barcelona. Especialista en el segle XX, ha publicat, entre altres, els llibres Papers privats. Assaig sobre les formes literàries autobiogràfiques (Edicions 62, 1993), La crisi de la paraula. La poesia visual: un discurs poètic alternatiu (Edicions 62, 2003) i Daliccionario. Objetos, mitos y símbolos de Salvador Dalí (Tusquets, 2004). Ha dirigit el Nou Diccionari 62 de la Literatura Catalana (2000) i un Panorama crític de la literatura catalana (2 vols., Vicens Vives, 2009-2010). A més, ha editat l'obra completa de Pedro Salinas (Cátedra, 2007) i part de la seva correspondència. La seva última monografia és un assaig sobre l'espai, La invenció de l'espai. Ciutat i viatge (Universitat de València, 2013). Ha presidit la North American Society (2007-2010) i és director de Catalan Review i de Rassegna Iberistica.

bou

Trobareu l'edició en català aquí.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.