Dia i Nit dels Museus

Redacció L'Avenç

dijous, 18 de maig del 2017

DIM

AVUI és el Dia Internacional dels Museus. Des del 1977, el 18 de maig és la data en què els museus de tot el món s'omplen de visitants i es realitzen activitats diverses per commemorar la diada i fer visible el paper que juga la cultura en el desenvolupament de la societat moderna. I dissabte, de 19:00 a 01:00, se celebrarà la 13a Nit dels Museus. [+]

Dijous 18 de maig de 2017: Dia Internacional dels Museus

Un total de 112 museus (amb 227 equipaments museístics i 396 col·leccions obertes al públic) són els que tenim a Catalunya. Museus especialitzats en art, història, arqueologia, cinema, ceràmica, zoologia, disseny... En resum, museus per a tots els gustos, perquè tant els infants com els adults puguin trobar el que vagi més d'acord amb la seva sensibilitat i, amb això, desvetllar inquietuds i emocions.

Si aneu, per exemple, a Vilanova i la Geltrú, la Torre Blava - Espai Guinovart farà jornada de portes obertes d'11:00 a 14:00. La Torre Blava és una antiga fortificació carlina reconvertida per Josep Guinovart en un espai d'homenatge a la vida i tradicions marineres.

Aquí pots consultar l'agenda d'activitats programades a tots els museus de Catalunya.

Dissabte 20 de maig de 2017: Nit dels Museus

Tots els museus obren fins a la matinada les seves exposicions en curs, que seran acompanyades d'activitats per a tots els públics: a banda de les visites guiades i les rutes nocturnes pels museus de la ciutat, també hi haurà alguns tallers i fins i tot performances. Quatre mil museus de tot Europa participen en aquesta iniciativa, que enguany arriba a la tretzena edició.

Per exemple, si voleu visitar El Born Centre de Cultura i Memòria, hi trobareu en exposició Barcelona 1700. De les pedres a les persones, Born. Memòries d’un mercat i Fer mercats, fer ciutat. La xarxa de mercats de Barcelona, dibuixada (exposició temporal); a partir de les 19:00 es faran les visites guiades "El Born des de la balconada", de 10 minuts de durada; i cada hora en punt a partir de les 20:00 es podrà veure la peça Veure. Mirar. Sentir, de Projecte Igenu, amb una coreografia basada en l'slow movement.

Consulteu aquí tota la informació relativa a la Nit dels Museus.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.