Diàlegs de Sant Jordi

Redacció L'Avenç

dimecres, 12 de abril del 2017

Diàlegs de Sant Jordi 2017

Del 20 al 22 d'abril, Biblioteques de Barcelona i Barcelona Ciutat de la Literatura han organitzat Diàlegs de Sant Jordi, una iniciativa que, mitjançant converses entre escriptors catalans i estrangers, es proposa estimular la celebració de Sant Jordi com a diada literària i fer sobresortir el potencial literari de la ciutat de Barcelona. [+]

Diàlegs de Sant Jordi neix com a producte de la designació, el desembre de 2015, per part de la UNESCO, de Barcelona com a Ciutat de la Literatura. És per això que aquest 2017 la gran fita que és Sant Jordi, el Dia del Llibre, es convertirà en un esdeveniment que farà que tot el món descobreixi la Barcelona de la Literatura. Tres dies abans de Sant Jordi, l'esdeveniment començarà amb el tradicional Pregó de la lectura al Saló de Cent i, a continuació, se celebraran diàlegs entre escriptors de fora i escriptors d’aquí, a més d’una taula rodona d’escriptors emergents, per apropar els autors i els lectors, els dos protagonistes del món del llibre. Els escriptors triats enguany han farcit una sòlida obra literària des de la discrepància cap als discursos oficials: els diàlegs giraran entorn a qüestions com el poder, la família, el sexe, la literatura o l’art.

Tot seguit us donem el llistat de xerrades i taules rodones programades. Per saber-ne tots els detalls, cliqueu aquí.

20 d'abril

18 h Pregó de la lectura. Yasmina Reza conversa amb Xavier Albertí (Saló de Cent, Ajuntament de Barcelona)

20 h La novel·la errant, amb Teju Cole i Enrique Vila-Matas. Moderador: Jordi Nopca (Sala Teatre, CCCB)

21 d'abril

17 h Veus de la frontera, amb Petros Márkaris i Francesc Serés. Morerador: Antonio Lozano (Auditori Disseny Hub Barcelona)

19 h Sense la bena de la correcció política, amb Lionel Shriver i Empar Moliner. Moderadora: Laura Fernández (Auditori Disseny Hub Barcelona)

21 h Cada família és feliç a la seva manera, amb Siri Hustvedt i Gabriela Wiener. Moderadora: Anna Guitart (Auditori Disseny Hub Barcelona)

22 d'abril

18 h Veus emergents de la literatura contemporània, amb Sara Mesa i Max Besora. Introducció poètica: Carlos Zanón. Moderador: Antonio Iturbe (Edifici Mobile World Centre)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.