Dramatúrgies. Relats encarnats

Redacció L'Avenç

dissabte, 21 de gener del 2017

Dramatúrgies

L'Institut d'Humanitats proposa un curs sobre la dramatúrgia. Disciplina vinculada inicialment al teatre, avui ajuda a entendre com construïm els relats públics en tots els àmbits de la societat. [+]

De què parlem quan parlem de dramatúrgia? Si bé la dramatúrgia va néixer amb el teatre, avui podem parlar amb propietat també de dramatúrgia del cinema, o del còmic, del circ i de la dansa. Ben mirat, en una societat que ja fa temps que s'ofereix a ella mateixa en espectacle la dramatúrgia pot accedir a l'ordre de gairebé totes les nostres vivències. Al capdavall, allò que defineix la composició dels seus relats és un principi de representació. O dit d'una altra manera: la dramatúrgia articula accions, figures i conflictes –vinculats o no a una història– generant sempre imatges i situacions més encarnades que no pas narrades. Vet aquí la seva singularitat.

Així, després d'una primera sessió dedicada a definir Què és la dramatúrgia? s'estudiarà la seva aplicació en la imatge, el cinema, el còmic, el circ, el teatre i la dansa. Curs dirigit per Carles Batlle, en col·laboració amb l'Institut del Teatre.

INFORMACIÓ:

Dates: Del 23 de gener al 13 de març (dilluns) a les 18.30h

Lloc: CCCB (Montalegre, 5, Barcelona)

PER SABER-NE MÉS:

Us proposem recuperar algunes entrevistes a dramaturgs i directors de teatre publicades a L'Avenç:

> Xavier Albertí

> Sergi Belbel

> Josep M. Benet i Jornet

> Jordi Casanovas

> Lluís Pasqual

D'altra banda, també us recomanem el capítol dedicat a Carles Batlle del llibre de Sharon G. Feldman A l'ull de l'huracà. Teatre català contemporani (L'Avenç, 2011)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.