Ebre, del bressol a la batalla

Redacció L'Avenç

dimecres, 28 de desembre del 2016

Ebre, del bressol a la batalla

Avui a les 18h a l'Espai Contrabandos es presenta el projecte de Tigre de Paper 'Ebre, del bressol a la batalla' presentació del llibre + projecció de la pel·lícula, a càrrec dels seus guionistes i escriptors Pol Cortecans i Eduard Sola. [+]

Ebre, del bressol a la batalla narra la història de cinc joves de la Lleva del Biberó que van ser cridats a participar en la batalla clau de la Guerra Civil Espanyola.
La història arrenca l’abril del 1938 quan el president de la República, Manuel Azaña, ordena la mobilització de milers de nois de 17 i 18 anys per a què s’uneixin a la lluita contra les tropes franquistes en la batalla clau de la Guerra Civil espanyola. Aquests joves van ser denominats com “La Lleva del Biberó” fent referència a la curta edat dels combatents.
Entre els nois enviats a la Batalla de l'Ebre hi ha en Pere Puig, que ha hagut de deixar la seva vida de pastor; en Fermí Quintana, que s'ha allistat voluntàriament per trobar el seu germà desaparegut; en Valentí Godall, un convençut antifeixista; i en Jaume Comelles, un seminarista que viu espantat perquè companys com en Martí Claret, anticlericals, el miren amb tant d'odi com als enemics. EBRE, DEL BRESSOL A LA BATALLA narra la història d’aquests cinc joves obligats a abandonar la innocència entre el xiulet de les bales. El destí de tots ells resultarà imprevisible.
Mentre tot això passa, els màxims responsables del govern de la República, fan mans i mànigues per atreure l’atenció de França i Anglaterra. D’una banda, Manuel Azaña, president de la República, intenta aconseguir una pau que estalviï més morts, però de l’altra, Juan Negrín, president del govern, vol allargar la resistència fins a aconseguir una ajuda internacional que sembla poc probable. Entretant, els nostres cinc protagonistes continuen lluitant vora el riu, suant, matant.. i potser, morint.

INFORMACIÓ:

DATA: Dimecres 28 de desembre a les 18h

LLOC: Espai Contrabandos(C/Junta de Comerç, 20) de Barcelona.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.