Edicions 1984. La ciutat dels llibres

Redacció L'Avenç

diumenge, 04 de desembre del 2016

Edicions 1984. La ciutat dels llibres

Fins al 15 de gener de 2017 es pot visitar a la Biblioteca Jaume Fuster l’exposició Edicions 1984. La ciutat dels llibres, comissariada per Julià Guillamon i dedicada a la trajectòria de l’editorial independent Edicions 1984 [+]

Edicions de 1984, que compta amb un ampli catàleg d’obres d’autors catalans i traduccions de narrativa internacional, és una de les editorials de referència de la literatura actual. La seva col•lecció més coneguda, Mirmanda, ha inspirat la imatge de la mostra. El nom de Mirmanda correspon a una ciutat imaginària que la tradició situa a Terrats, al Rosselló.

Aquesta és la sisena exposició que Biblioteques de Barcelona dedica al món editorial, en aquesta ocasió als 33 anys de combat literari d’Edicions de 1984, des dels orígens a principis dels anys vuitanta amb una intenció crítica envers els totalitarismes fins a la construcció de grans relats sobre la condició contemporània. L’exhibició, que compta amb la col·laboració de la Fundació Carulla i de la Institució de les Lletres Catalanes, destaca cinc eixos i cinc autors: Literatures del món: E.L. Doctorov; Reinventar la tradició: Eduard Girbal Jaume; Grans relats del segle XX: Sílvia Alcàntara; Santa bogeria: Sergi Pons Codina i Clàssics recuperats: Àngel Guimerà.

INFORMACIÓ:

Data: Fins al 15 de gener de 2017. Dilluns i dissabte de 10h a 14h i de 16h a 21h. De dimarts a divendres de 10h a 21h. Diumenge d’11h a 14h.

Lloc: Biblioteca Jaume Fuster (Pl. Lesseps, 20-22, Barcelona).

Entrada Lliure.

PER SABER-NE MÉS:

Accediu aquí al vídeo de presentació de l'exposició.

Julià Guillamon, el comissari de l'exposició, ha col·laborat en diverses ocasions amb L'Avenç. Durant el 2015 va publicar, en una secció anomenada "El barri de la plata", una sèrie d’onze relats dedicats a indagar sobre el seu barri de la seva infantesa i joventut, al Poblenou. L'article "El passatge Mas de Roda", publicat a L'Avenç núm.408 (gener de 2015), és el primer d'aquests relats. També escrits per Guillamon podeu llegir l'article titulat "«Us sentiu amb coratge de tornar-vos a fer editor?»" sobre la glòria, exili i represa de l'editorial Edicions Proa de Badalona publicat a L'Avenç núm. 424 (juny de 2016) o el seu article "La novel·la catalana de la immigració" publicat a L'Avenç núm.298 (gener de 2005).

Sobre Àngel Guimerà, un dels destacats de la mostra: l'article "Joan de Canyamars. Un projecte teatral d'Àngel Guimerà." escrit per F. Xavier Vall i publicat a L'Avenç núm.269 (abril de 2002) i l'article "Àngel Guimerà i Tenerife: arrels d'una vinculació" escrit per Agustí Guimerà i Ravina i publicat a L'Avenç núm.108 (setembre de 1987).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.