El MOT comença demà

Redacció L'Avenç

dimecres, 22 de març del 2017

MOT 2017

Demà, dia 23 de març, s'enceta a Olot la quarta edició del MOT Festival de literatura Olot_Girona, l'obertura del qual anirà a càrrec de la comissària, Mita Casacuberta. [+]

La primera part del MOT es durà a terme a Olot, amb un programa d'activitats que van de la conversa entre escriptors a l'espectacle musical o teatral. Després del tret de sortida a càrrec de la comissària del festival, Mita Casacuberta, se succeiran, des de la tarda del dijous fins a la nit del dissabte, tot un conjunt d'actes que pretenen reflexionar, com anuncia el lema d'aquest any del festival (Escriure el passat), sobre els usos que es fan del passat en la literatura contemporània d'arreu per tal de fer visibles els vincles que hi ha entre les produccions literàries de casa nostra i les dels altres països del món.

Tot seguit us oferim el llistat d'activitats programades per a aquesta primera part del festival amb informacions de l'hora i el lloc on es duran a terme. Per saber amb detall les característiques de cada activitat, consulteu el programa del MOT aquí.

Dijous 23 de març

18 h: Inauguració del festival i presentació de l'edició Escriure el passat, a càrrec de Mita Casacuberta, comissària del MOT 2017 (sala La Carbonera, entrada lliure)

18.30 h: Conversa El soroll del passat, amb Sergi Belbel, Josep M. Mestres i Mita Casacuberta (sala La Carbonera, entrada lliure)

20 h: Conversa La Guerra Civil, amb Almudena Grandes i Anna Maria Garcia (sala La Carbonera, entrada lliure)

22 h: Teatre. Claudia. La Conquesta del Pol Sud (Teatre Principal d'Olot, 9 €, 70 minuts)

Divendres 24 de març

18 h: Conversa Excavar el temps, amb Francesc Serés, Ramon Solsona i Bernat Puigtobella (sala La Carbonera, entrada lliure)

20 h: Conversa Orient-Occident, amb Kenizé Mourad i Emili Manzano (sala La Carbonera, entrada lliure)

22 h: Conversa Món antic, amb Santiago Posteguillo, Valerio Massimo Manfredi i Jacinto Antón (sala La Carbonera, entrada lliure)

Dissabte 25 de març

11 h: Espectacle familiar Veus amb història, amb Rodamons, Serveis Culturals, Carles Alcoy i Assumpta Mercader (plaça del Teatre d'Olot, gratuït, 60 min)

12 h: Ver-MOT: Llull, amb Antònia Carré-Pons, Dolors Miquel, Pere Antoni Pons i Carme Riera. Presentat i conduït per Antoni Tortajada (plaça del Teatre d'Olot, entrada lliure; en cas de pluja, es farà a La Carbonera)

18 h: Conversa Europa, amb Carme Riera i Anna Guitart (sala La Carbonera, entrada lliure)

20 h: Conversa Món modern, amb Patrick Deville i Ferran Mascarell (sala La Carbonera, entrada lliure)

22 h: Espectacle literari Les darreres paraules, amb Mingo Ràfols, Marta Elka i Toni Pastor (sala La Carbonera, entrada lliure, 60 min)

ALTRES INFORMACIONS D'INTERÈS:

L'organització del festival s'ha ocupat de contractar un servei de bus per fer més còmodes els desplaçaments fins a Olot i Girona. Per poder fer-ne ús, poseu-vos en contacte amb info@festivalmot.cat.

L'aforament a totes les activitats, especialment a la sala La Carbonera d'Olot, és limitat; és per això que us recomanem que hi arribeu amb temps.

Tant la seu d'Olot aquesta setmana (La Carbonera) com la de Girona la setmana que ve (Biblioteca Carles Rahola) obriran les seves portes una estona abans de començar, a les 17.30h.

El MOT ofereix una interpretació en llengua de signes i garanteix l'accessibilitat a les dues seus per a persones amb mobilitat reduïda.

Tant a Olot com a Girona trobareu parades de llibres dels escriptors convidats al MOT fruit de l'associació del festival amb els llibreters de les dues ciutats que l'acullen.

PER SABER-NE MÉS:

Ens permetem recomanar-vos alguns llibres i articles que hem publicat i que poden complementar alguns dels actes que el MOT ha programat. D'Emili Manzano, que participa en la conversa amb Kenizé Mourad Orient-Occident, Pinyols d'aubercoc (L'Avenç, 2007); per al Ver-MOT dedicat a Llull, consulteu l'antologia Llull x Llull a càrrec de Joan Santanach (L'Avenç, 2016); i per a la conversa entre Belbel, Mestres i Casacuberta, podeu llegir l'entrevista que Josep M. Muñoz va fer al primer per al número 385 de L'Avenç (desembre 2012).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.