El MOT i l'escriptura del passat

Redacció L'Avenç

diumenge, 05 de març del 2017

Mot17-Cartell-Digital-04

La quarta edició del MOT, festival de literatura Girona-Olot, girarà entorn del lema “Escriure el passat”, que haurà de servir per reflexionar sobre els usos diversos que es fan del passat en la literatura contemporània d’arreu. El festival, des de perspectives diverses (tantes com escriptors hi ha convidats), abordarà l’escriptura del passat en un ventall de gèneres: de la novel·la (gràfica, negra, històrica) al teatre. [+]

Els escriptors recorren al passat en cerca de respostes per al present, per explicar-se’l i fer-lo entendre; aquesta és potser la principal atracció d’un text contemporani. Però ben sovint també giren la mirada enrere per declarar l’oblit injustificat dels fets del passat, per fer-ne memòria i extreure’n les lliçons que hi ha amagades. Amb propòsits diversos, doncs, el passat alimenta les obres d’aquests escriptors i treu a flor de text els esquemes que les componen.

El MOT, com cada any, proposa un diàleg distès entre escriptors de procedències diferents per tal d’insistir en les interrelacions existents entre l’obra d’uns i altres. Sota el comissionat de Mita Casacuberta, aquest 2017, els escriptors que visitaran el festival seran Enric Calpena, Patrick Deville, Almudena Grandes, Leonardo Padura, Santiago Posteguillo, Carme Riera, Gemma Ruiz, Edward Rutherfurd, Albert Sánchez Piñol i Ramon Solsona, entre d’altres. L'Avenç repeteix com a mitjà oficial i farà un seguiment de les activitats.

INFORMACIÓ:

MOT OLOT. Del 23 al 25 de març (La Carbonera, passeig de Miquel Blay, 5, Olot).

MOT GIRONA. Del 30 de març a l'1 d'abril (Biblioteca Carles Rahola, c/ Emili Grahit, 4-6, Girona).

Trobareu tota la informació, amb les activitats programades i els horaris en què es duran a terme, al web del MOT.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.