El Museu Romàntic Can Papiol

Redacció L'Avenç

dimecres, 07 de juny del 2017

Museu Romàntic Can Papiol

El Mirador Zero del número de L'Avenç de juny presenta una fotografia de l'entrada de la masia de Can Papiol, del segle XVIII, situada al centre històric de Vilanova i la Geltrú. [+]

Al centre històric de Vilanova i la Geltrú hi trobem Can Papiol, la casa pairal d’un antic vilanoví il·lustre, Francesc de Papiol, que la va fer construir a la darreria del segle XVIII. Reconvertida en casa-museu el 1961 per la Diputació de Barcelona, avui dia és coneguda amb el nom de Museu Romàntic Can Papiol. La museïtzació de la finca es va fer amb el propòsit de divulgar els gustos i costums d’una família benestant durant el Vuitcents. És per això que el mobiliari original s’ha conservat intacte, així com l’estil neoclàssic de la façana i el jardí, típicament romàntic, en el qual es conserven alguns mitjans de transport de l’època: carruatges i bicicletes, sobretot. El recorregut que s’hi pot fer va des del gran saló de ball, la sala del billar o la de música fins a les dependències i espais que ocupava el servei.

El Museu Romàntic Can Papiol és un museu municipal que pertany a la Xarxa de museus locals de la Diputació de Barcelona. Està gestionat per l’Organisme Autònom Local de Patrimoni Víctor Balaguer, que depèn de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

INFORMACIÓ:
Museu Romàntic Can Papiol
Carrer major, 32
08800 Vilanova i la Geltrú
www.museucanpapiol.cat/ca/

Horari estiu, de l’1 de juny al 30 de setembre.

Divendres i dissabtes d’11h a 14h i de 18h a 20h.

Diumenges de 10h a 14h.

Les visites a la casa són sempre guiades i a les hores en punt. La darrera visita és una hora abans del tancament del museu. Le svisites per grups s'han de concertar prèviament al 93 893 03 82 o bé al correu museupapiol@vilanova.cat.

PER SABER-NE MÉS:

Aquí podeu consultar el programa d'activitats del mes de juny.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.