El cinturón rojo

Redacció L'Avenç

dissabte, 04 de març del 2017

El cinturón rojo

Dins el cicle Visions documentals, a càrrec de Martí Sans, el 7 de març es projectarà als Cinemes Girona el documental El cinturón rojo, de Luis Campo Vidal. [+]

El guionista i director Luis Campo Vidal ens presenta, amb El cinturón rojo, una radiografia de la lluita antifranquista emmarcada en un lloc ben concret: el Baix Llobregat, autèntic focus dels moviments que es varen oposar a les polítiques del règim.

Centrada en el període 1970-1977, en què es van succeir tota una colla d'esdeveniments històrics que van portar fins a les primeres eleccions democràtiques, la cinta explora diversos aspectes socials i històrics que van configurar el món d'ahir: a banda de la lluita antifranquista, eix entorn del qual gira tot el discurs, també hi són presents el paper i la situació de la dona, l'emigració provinent sobretot d'Andalusia, la joventut, el moviment obrer i ciutadà, les condicions de treball, els moviments culturals i els cristians, i la por, autèntic signe de l'època.

El documental es presenta dins el fòrum Visions documentals, que, el primer dimarts de cada mes, projecta un documental per constatar l'auge del documental com a gènere i fer visibles tots aquells directors i guionistes catalans que hi treballen.

INFORMACIÓ:

Lloc: Cinemes Girona (c/Girona, 175, Barcelona).

Data i hora: 7 de març de 2017, a les 20 h.

Preu: 5,50 € (Projecció + col·loqui).

PER SABER-NE MÉS:

Valgui com a exemple per contrastar amb el film el llibre de Marc Andreu Barris, veïns i democràcia. El moviment ciutadà i la reconstrucció de Barcelona (1968-1986), que vam publicar el 2015.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.