Els cinquanta anys del diccionari de María Moliner

Redacció L'Avenç

diumenge, 26 de febrer del 2017

DUE

L'Editorial Gredos i la Biblioteca Nacional de España commemoren el cinquantè aniversari del Diccionario de uso del español (DUE) de María Moliner, aparegut entre 1966 i 1967, amb la publicació de la quarta edició de l'obra, que es presentarà l'1 de març. [+]

La Biblioteca Nacional de España acollirà, el proper 1 de març, un acte en què es presentarà la quarta edició del conegut diccionari de María Moliner, "el diccionario más completo, más útil, más acucioso y más divertido de la lengua castellana, dos veces más largo que el de la Real Academia de la Lengua, y –a mi juicio- más de dos veces mejor", segons Gabriel García Márquez.

Aquesta quarta edició duu un pròleg de Carme Riera, membre de la Real Academia Española, en què es fa un repàs a la biografia intel·lectual de Moliner, i s'acompanya d'un opuscle commemoratiu que conté el pròleg de l'autora en la primera edició de l'obra així com uns articles sobre gramàtica apreguts en apèndix a la tercera edició.

INFORMACIÓ:

Lloc: Sala d'actes de la Biblioteca Nacional de España (Paseo de Recoletos, 20, Madrid).

Data i hora: Dimecres 1 de març a les 19 h.

Preu: Entrada lliure. Aforament limitat. Cal confirmar assitència enviant un correu electrònic a Cristina-Puig@rba.es o a Julia-Tarda@rba.es.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.