Els pilars d'Europa. L'Edat Mitjana al British Museum

Redacció L'Avenç

dijous, 09 de març del 2017

Rei del joc d escacs de Lewis

Demà s'inaugura Els pilars d'Europa. L'Edat Mitjana al British Museum, la primera exposició sorgida de l'acord entre el CaixaForum i el British Museum el 2015. [+]

El món medieval entra al CaixaForum. Ho fa amb l'exposició de prop de 300 objectes cedits pel British Museum, amb el qual la institució catalana va signar un acord de col·laboració que ara dóna resultats.

Aquest període de més de 1.000 anys d'història va comportar immensos canvis polítics, econòmics i culturals i va donar grans talents artístics i progressos intel·lectuals. Des de les costes occidentals de Portugal fins a les més septentrionals alqueries del nord d'Escòcia i els palaus de les ciutats-estat italianes, la quotidianitat dels europeus registrava grans variacions, i la mateixa vida europea de l'any 400 era enormement diferent de la del 1500.

Però encara avui poden trobar-se fragments del passat medieval. Els grans castells de pedra i les catedrals dominen el paisatge, han sobreviscut obres d'art i objectes procedents d'hàbils artesans i fins i tot algunes paraules i topònims que reflecteixen la vida dels pobles de l'Edat Mitjana.

INFORMACIÓ:

Lloc: CaixaForum Barcelona (Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8, Barcelona).

Data i horari: Del 10 de març al 18 de juny de 2017, en l'horari habitual del museu.

Preu: Diversos, que va dels 2 als 4 €. Entrada general gratuïta per als clients de CaixaBank.

PER SABER-NE MÉS:

Vegeu articles relacionats que hem publicat a L'Avenç: els articles dels dossiers "Natura gòtica" (núm. 284, octubre 2003) i "Dona i monaquisme: vida religiosa femenina a l'edat mitjana" (núm. 255, gener 2001).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.