Els rols i les funcions de les dones i els homes al llarg de la història

Redacció L'Avenç

dijous, 26 de gener del 2017

Dones antiguitat

El col·lectiu Arqueonet proposa, dins la seva programació habitual de divulgació història, un curs sobre els estudis de gènere a l'antiguitat. En concret, sobre els rols d'homes i dones des de la prehistòria a la cultura romana. [+]

Amb aquest curs es pretén situar els estudis de gènere al costat dels estudis tradicionals sobre la societat, l’economia o la política de les civilitzacions de l’antiguitat per donar una visió al més àmplia possible de la vida dels individus, prenent com a fil conductor les diferents etapes de la vida i observant en clau de gènere com es desenvolupa la personalitat en cada una d’aquestes fases.

Aquest curs està adreçat a totes les persones que vulguin apropar-se d’una manera alhora rigorosa i amena a la història d’algunes de les grans civilitzacions del passat a través de les persones que en formaven part.

Programa:

1. Marcadors de gènere en l’arqueologia prehistòrica. (Albert Rubio, Investigador del Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques de la UB, 7 de febrer)

2. Masculinitats i feminitats a l'antic Egipte. (Marc Orriols, Professor associat d'Egiptologia de la UAB, 14 de febrer)

3. Història de les dones i estudis de gènere en els estudis sobre Pròxim Orient Antic: antecedents i estat de la qüestió. (Agnès García, Màster en Assiriologia per la Universitat de Barcelona, 21 de febrer)

4. Cultura inuit: a la frontera entre sexes i gèneres. (Francesc Bailón, Llicenciat en Antropologia Cultural per la UB. Expert en la cultura inuit., 28 de febrer)

5. Identitat i gènere a l'antiga Roma: una construcció cultural. (Mònica Miró, Professora col·laboradora de la UOC. 7 de març)

6. Feminitats i masculinitats a les societats gregues antigues.(Dolors Molas, Professora titular de la Universitat de Barcelona, 14 de març)

INFORMACIÓ:

Dates: Els dimarts, del 7 de febrer al 14 de març de 2017, de 19.30 h a 21.00 h.

Inscripció: Preu 95 € Inscripció a http://www.arqueonet.net/cat_contacte.html arqueonet@arqueonet.net o 937 423 014 o 667 013 352.

Lloc: Arqueonet c/ Sepúlveda 79, 08015 Barcelona

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.