En la mort de Núria Pompeia

Redacció L'Avenç

dimarts, 27 de desembre del 2016

Núria Pompeia

Lamentem la mort ahir de la periodista i dibuixant Núria Vilaplana i Boixons, més coneguda com a Núria Pompeia. Havia nascut el 1931 a Barcelona i va estar vinculada als anys 80 a L'Avenç com a cap de redacció de la revista Saber. [+]

Pompeia havia col·laborat en nombrosos mitajns de comunicació, tant amb escrits com amb dibuixos, sempre des d'una vessant crítica i de revindicació del feminisme. la seva obra havia estat reconeguda amb la Medalla d'Or de la Ciutat de Barcelona al mèrit artístic (2000), la Rosa del Desert a la trajectòria professional de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (2003) i la Creu de Sant Jordi (2007).

Precisament en el número de gener de L'Avenç publiquem un article de Jaume Muñoz Jofre que explica l'etapa fundacional de L'Avenç i la creació de la revista Saber en què Pompeia col·laborà com a cap de redacció.

Us enllacem aquí també un article de la mateixa Pompeia publicat a L'Avenç 56, de gener de 1983, en què explicava la seva vinculació a l'Assemblea de Catalunya en una reunió, a casa seva, el 28 de desembre de 1973.

Núria Pompeia LA53

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.